Mainos
Mainos

Mihin aikaan aamusta kahvi pitäisi oikeasti nauttia?

Sillä, milloin syömme, voi olla lähes yhtä iso merkitys vointiin ja kehoon kuin sillä, mitä syömme. Epäsäännölliset ruoka-ajat ovat tutkimusten mukaan yhteydessä korkeaan verenpaineeseen ja ylipainoon. 

Tiedätkö, missä vaiheessa aamua aamupala pitäisi nauttia? Daily Mail listasi kellonajat, jotka ovat optimaaliset päivän ensimmäisiin ruokailuhetkiin. 

klo 7: Vettä

Saatat himoita kahvia ja sen sisältämää kofeiinia heti aamusta, mutta tosiasiassa aivosi kaipaavat ensin vettä. Yön jäljiltä kehoa on syytä nesteyttää vedellä ennen kuin olosi muuttuu hitaaksi ja alat kärsiä keskittymisvaikeuksista.

Halutessasi voit lisätä veden joukkoon sitruunaa, joka antaa vitamiinibuustin ja jonka sanotaan myös puhdistavan kehoa.

klo 8: Puuro

Aamulla on hyvä tankata elimistön hiilihydraattivarastot täyteen. Kun syöt hiilihydraatteja heti aamusta, kehollasi on koko päivä aikaa polttaa ne energiaksi. Kaura on oiva valinta aamupuuron raaka-aineeksi sen kuitupitoisuuden ja vatsaa hellivien ominaisuuksien takia.

klo 9: Kahvi

Kahvi kannattaa nauttia vasta tunti aamiaisen jälkeen, koska tyhjään vatsaan nautittuna kofeiini voi vaikuttaa liiankin rajusti ja saada olon levottomaksi ja pahoinvoivaksi. Kofeiini vapauttaa adrenaliinia ja saa ihmisen valpastumaan. Se myös nopeuttaa verenkiertoa, mikä puolestaan voi parantaa keskittymiskykyä.

klo 10: Siemeniä tai pähkinöitä

Ennen lounasta aamupäivän aikana voi halutessaan syödä välipalaa. Hyviä vaihtoehtoja ovat esimerkiksi kurpitsansiemenet hyvien rasvahappojensa takia ja selleri kaliuminsa takia. 

Lähde: Daily Mail

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme