Mainos
Mainos

Mikä jauheliha sopii parhaiten makaronilaatikkoon? Näin löydät sopivimman vaihtoehdon

Suomalaiset suosivat jauhelihaa lukuisissa eri ruoissa. Muutaman helpon vinkin avulla osaat valita juuri oikean jauhelihan kaikkiin eri ruokiin.

Erilaisia jauhelihavaihtoehtoja löytyy kaupan hyllyltä jopa kymmeniä. Välillä saattaa tuntua hankalalta miettiä, mikä olisi se oikea valinta eri ruokiin. Sopivimman jauhelihan voi löytää kuitenkin muutaman helpon vinkin avulla.

HK:n kokki Tero Honkaniemi kertoo, että jauhelihaa valitessa kannattaa kiinnittää huomiota lihan väriin ja makuun. Naudan jauheliha on vaihtoehdoista kaikista punaisinta ja voimakkaimman makuista. Miedompi ja vaaleampi vaihtoehto on porsaan jauheliha. Kaikista vaalein ja hyvin mieto vaihtoehto on kananpojan jauheliha.

Sopivan jauhelihan voi valita myös rasvapitoisuuden mukaan, kokki vinkkaa. Vähärasvaista jauhelihaa kannattaa suosia esimerkiksi keittoissa, pyöryköissa ja pihveissä.

- Rasvapitoinen jauheliha sopii kastikkeisiin, murekkeeseen, laatikkoruokiin, pehmeisiin pyöryköihin ja pihveihin, kertoo Honkaniemi.

– Nyrkkisääntönä on, että enemmän rasvaa tarkoittaa enemmän makua, mehevyyttä ja pehmeyttä.

Jauhelihakeittoon siis sopii hyvin esimerkiksi kananpojan jauheliha, mutta makaronilaatikkoon kannattaa valita 17 prosenttista naudan jauhelihaa.

Honkaniemi kuitenkin muistuttaa, ettei jauhelihaa voi valita ”väärin”. Tärkeintä ovat omat makutottumukset ja mieltymykset.

Lähde: HKScan

***

Kokeile jauhelihasta tätä herkullista kastiketta:


Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme