Mainos
Mainos

"Miksen ole oivaltanut tätä aikaisemmin?" – makaronilaatikko kannattaakin tehdä näin, jos rakastat sen rapeaa kuorta

Monien mielestä täydellisen makaronilaatikon salaisuus piilee sen rapeassa kuoressa. Kuorta ei kuitenkaan ikinä tunnu riittävän tarpeeksi kaikille syöjille. Entä, jos voisit valmistaa makaronilaatikon, jossa kuori onkin pääosassa pehmeän sisuksen sijaan?

Kaikkien makaronilaatikon rapean kuoren ystävien rukouksiin on vastattu!

Satokausikalenterin perustaja Samuli Karjula jakoi henkilökohtaisella Twitter-tilillään tiistaina vinkin, joka sai makaronilaatikon ystävät villiintymään.  Keskustelu lähti liikkeelle juontaja Marja Hintikan twiitistä, jossa pohdittiin parhaita kuorellisia ruokia:

– Parhaat kuoret TOP:3. Lohikiusauksen kuori, 2. Uunipuuron kuori, 1. Makaronilaatikon kuori. Samaa mieltä? Hintikka twiittasi.

Uunipeltimakaronilaatikko on "avokadopasta 2016"

Juontajan avaus sai aikaan keskustelun, johon myös Karjula osallistui hitti-ideallaan:

– Teen nykyään makaronilaatikon uunipellille 1,5–2,5 cm paksuiseksi, niin saa pelkkää kuorta, Karjula twiittasi ja liitti mukaan kuvan luomuksestaan.

Jos kuva ei näy, katso se tästä.

Uunipeltimakaronilaatikkoa hehkutettiin Twitterissä muun muassa ideoiden kuninkaaksi sekä "avokadopastaksi vuosimallia 2016".

– Miksen ole oivaltanut tätä aikaisemmin? Sekä Twitterissä että myöhemmin myös Facebookin puolella ihmeteltiin.

Idea syntyi lasagnen kuoresta

Karjula kertoo Makuja.fi:lle insipiraation peltimakaronilaatikkoon syntyneen dokumentaarisen ruokaohjelman myötä.

– Katsoin kevättalvella Netflixsistä Chef's Table -sarjaa. Ensimmäisessä jaksossa esitellään italialainen kokki Massimo Bottura. Sarjassa esitellään heidän kuuluisimpia annoksia ja yksi oli "best part of lasagna", eli parhaat palat lasagnesta.

Jaksossa Bottura muistelee mummonsa tehneen hänen lapsuudessaan lasagnea ja pikku-Massimo sai aina syödä sen rapeaksi paistuneen kulman. Tämän muiston siivittämänä Massimo olikin nyt kehittänyt annoksen, jossa on vain lasagnen rapeaksi paistuneen kulman maku.

– Mietin, että onko itselläni jotain vastaavia muistoja. Muistin, miten lapsena tapeltiin siitä kuka sai syödä makaronilaatikosta eniten kuorta. Sitten mietin, että voisiko sitä pelkkää kuorta valmistaa ja kokeilin perinteisen makaronilaatikon reseptillä tehdä uunin pellille. Se onnistui, Karjula kertoo.

– Paistoaika on noin 10–20 minuuttia grillivastuksen alla 225-asteisessa uunissa. Kannattaa tehdä täysi pellillinen, koska muuten munamaito pakenee, hän vinkkaa.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme