Mainos
Mainos

Miksi suklaa harmaantuu? Vastaus voi yllättää

Harmaantunut suklaalevy tai suklaarasia on tuttu näky, mutta tiedätkö, mistä se johtuu, että suklaan pintaan ilmestyy harmaa peite?

Suklaan harmaantuminen johtuu asiantuntijan mukaan sen kiderakenteen muutoksesta – joka johtuu usein liian kuumasta säilytyslämpötilasta. Tästä syystä kannattaa pitää mahdollisuuksien mukaan huoli siitä, että suklaata ei säilytetä edes hetkellisesti liian kuumassa lämpötilassa.

– Uudelleen jäähtyessään suklaan sisältämän kaakaovoin kiderakenne muuttuu ja väri muuttuu samalla harmaaksi, Eeva Räihä Pandan suklaata valmistavan Orkla Confectionery & Snacks Finland Ab:n kuluttajapalvelusta kertoo.

– Myös suklaan maku ja rakenne saattavat muuttua sulamisen seurauksena, Räihä jatkaa. 

Asiantuntija kuitenkin muistuttaa, että harmaa väri suklaan pinnalla ei tarkoita sitä, että herkku olisi syötäväksi kelpaamatonta.

– Sulanut, harmaantunut suklaa kelpaa syötäväksi, Räihä toteaa.

***



Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme