Mainos
Mainos

Miksi tämä ruokatrendi ei näy suomalaisissa ravintoloissa?

Makuja-osion Sivumaku-blogaaja Jani Kinnunen pohtii, miksei slow food ole yleistynyt suomalaisissa ravintoloissa

Pikaruokaa vastaan taisteleva, Italiasta lähtöisin oleva Slow Food on kasvanut vuosien varrella merkittäväksi kansainväliseksi liikkeeksi. Slow Food -liike pyrkii tuomaan hektiseen länsimaiseen kulttuurin ripauksen hitautta. Arjen kiireistä rytmiä vastaan voi taistella valmistamalla hitaita ruokia, joita voi myös herkutella hitaasti nautiskellen.

Hitaasti haudutetut ruoat ovat erittäin suosittuja esimerkiksi Italiassa, mutta Suomen ravintoloihin aate ei ole vielä täysin levinnyt. Sivumaku-blogaaja Jani Kinnunen toivoisi Suomeen kasvavaa slow food -kulttuuria.

– Jostain syystä suomalaiset ravintolat eivät ole ymmärtäneet ajan suomaa voimaa. Mikä ongelma on laittaa edellisenä päivänä iso kattila porisemaan täynnä halpoja ruhonosia ja myydä huikeilla lauseilla seuraavana päivänä?, Kinnunen pohtii blogissaan.

Kinnusen mukaan slow food on helpointa kokattavaa epävarmoille kokeille ja ruokia on vaikea pilata. Kaiken lisäksi ainekset ovat usein erittäin edullisia.

Lue lisää aiheesta ja katso Sivumaku-blogista herkulliset slow food -reseptit

(MTV3)

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme