Mainos
Mainos

Mitä eroa on kermaviilillä, smetanalla ja ranskankermalla? Vastaus saattaa yllättää

Tunnetko sinä hapankermatuotteiden eron?

Tiesitkö, että kermaviili, ranskankerma ja smetana ovat periaatteessa yksi ja sama tuote, vain eri rasvapitoisuuksilla?

Kermaviili, ranskankerma ja smetana ovat miedosti hapatettuja valmisteita, joita käytetään ruoanvalmistukseen, leivontaan ja sellaisenaan lisäkkeinä esimerkiksi keittoihin ja kasvisruokiin. Näiden tuotteiden rasvapitoisuus vaihtelee 12 – 42 prosentin välillä. Rasvapitoisuus määrittää myös sen, millaiseen ruoanlaittoon tuotteet parhaiten sopivat. 

Kermaviili:

Kermaviili sisältää yleensä noin 12 prosenttia rasvaa. Kermaviilistä on kuitenkin olemassa myös kevyempiä versioita kaupan hyllyillä. Kermaviili sopii parhaiten erilaisiin kylmiin kastikkeisiin ja dippeihin. Sitä voi käyttää myös erilaisien piirakoiden täytteissä.

Smetana:

Smetana on rasvaisempi kermaviilin versio ja se sisältää yli 40 prosenttia rasvaa. Smetana kestää pidempää kuumennusta hyvin. Smetanaa voi myös vaahdottaa ja pursottaa. 

Ranskankerma:

Creme fraiche eli ranskankerma  iimeistelee esimerkiksi keitot, pastat ja piirakat täyteläisen makuisiksi. Ranskankermaa löytyy sekä täysirasvaisena (noin 28 prosenttia rasvaa) että kevyempinävaihtoehtoina. Ranskankerma ei kestä pitkää kuumennusta.

Lähteet: Valio, Ruokatieto, Yhteishyvä

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme