Mainos
Mainos

Mitä eroa on tavallisella jauhelihalla ja "paremmalla" jauhelihalla?

Kun kaupassa myydään "parempaa" tai "kunnon" jauhelihaa, mitä se oikeastaan tarkoittaa?

Makuja.fi tiedusteli asiantuntijalta, mitä merkintä "parempi" tarkoittaa jauhelihapakkauksessa. Lihatiedotuksen Riitta Stirkkisen mukaan nimitys viittaa hintaan ja laatuun. 

– Aiemmin puhuttiin enemmän tavallisesta ja paremmasta jauhelihasta, nyt nuo termit ovat ehkä jääneet vähän syrjään. Mutta kun puhutaan tavallisesta jauhelihasta,  niin se on sika-nautaa, joka on hinnaltaan edullisempaa kuin niin sanottu parempi jauheliha. Paremmalla jauhelihalla tarkoitetaan vähärasvaista, usein paistista tehtyä naudan jauhelihaa, Stirkkinen kertoo.

Valitsit kaupasta sitten tavallista tai parempaa jauhelihaa, kannattaa mielessä pitää paistosäännöt lihaa valmistaessa. Stirkkisen mukaan jauheliha kannattaa paistaa kunnon paistinpannulla huoneenlämpöisenä.

– Pannu ei saa olla liian täysi  – iso määrä ruskistetaan useassa erässä. Riko rakennetta murustelemalla liha pannulla puuhaarukalla tai pallovispilällä, silloin jauheliha kypsyy ja maustuu tasaisesti.

Stirkkinen muistuttaa, että uuni sopii hyvin myös jauhelihan kypsennykseen. Pyöryköiden ja pihvien lisäksi jauhelihan voi ruskistaa uunissa.

***

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme