Mainos
Mainos

MT: Evira tekee ylimääräisiä tarkastuksia Lidleihin kohun takia: "Asia pitää korjata"

Osa Lidleistä tarkastetaan Eviran toimesta erityisen tarkasti, sillä myymälöissä on käytetty huolimattomasti Suomen lippua kuvaavaa symbolia ulkomaisten tuotteiden yhteydessä.

Elintarviketurvallisuusvirasto Evira aikoo tarkastaa Lidl-kauppojen markkinointia, sillä myymälöissä on ollut esillä tuotteiden suomalaiseen alkuperään viittaavia symboleja, vaikka tuotteet eivät olisikaan olleet kotimaisia. Tilanne selvisi Eviralle Maaseudun Tulevaisuus -lehden julkaistua aiheesta artikkelin.

Lehden edustaja oli havainnut, että Suomi Finland -symboleita oli sijoitettu muun muassa ulkomaisen tuorelihan hintatietojen yhteyteen. Lidlin kaupallinen johtaja Timo Hansio puuttui asiaan heti siitä kuultuaan.

– Keskustelumme jälkeen otin saman tien yhteyttä eteenpäin ja sanoin, että asia pitää korjata. Asiaa käytiin myös johtoryhmässä läpi, Hansio kertoo.

Tietojen mukaan Evirassa ollaan päätetty selvittää tilannetta tarkemmin. Tarkoitus on varmistaa, että markkinointi ei riko enää sääntöjä.

– Luin lehden artikkelin tarkkaan ja sain sen mielikuvan, että Lidl on tarttunut asiaan. Ajattelin käydä myös itse paikallisessa Lidlissä katsomassa, miten siellä ovat asiat, Eviran ylitarkastaja Sari Sippola toteaa Maaseudun tulevaisuudelle.

– Tuollaisessa esillepanossa Suomen lippu johtaa kuluttajaa harhaan, Sippola jatkaa.


Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme