Mainos
Mainos

Muistatko grillatun oluttölkkibroilerin? Saman makuelämyksen saa uunissakin

Kesäisen grilliherkun maun saa loihdittua myös kotona uunissa – ilman järkyttävää sotkua.

Oluttölkkibroileri oli grillihitti pari vuotta sitten, mutta sen valmistaminen on sotkuisuuden vuoksi käytännössä mahdotonta uunissa.

Yksi yleinen kikka taas mehukkaan broilerin valmistamiseen on sen liottaminen suolavedessä. Näitä kahta kokkaustapaa soveltamalla kesäisen grilliherkun maun saa loihdittua myös talvella tavallisessa uunissa.

Oluessa liotettu broileri myös kypsyy liottamatonta nopeammin. Tällöin broilerin kannattaa olla melko pienissä osissa, jotta olut pääsee todella imeytymään lihaan.

Mehevän broilerin saamiseksi ei siis tarvita pitkää haudutusaikaa myöskään lihan makuvivahteiden korostamista varten, sillä jo pelkkä olut tekee siitä erityisen maukasta.

Kun olueen lisätään hieman sokeria, liha karamellisoituu ihanan makuiseksi. Sokeri tasoittaa oluen kitkeryyttä.

LUE MYÖS:

Lähde: Epicurious

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme