Mainos
Mainos

Muistatko tämän herkun kotitaloustunneilta? Kokeile tuttua leivosta uudella twistillä

Kotitaloustuntien ja myös brittiläisen keittiön klassikkoherkku skonssit eli teeleivät saavat uuden säväyksen, kun niihin lisää puolukoita ja kookosta. Resepti löytyy Saara Atulan ja Jenni Häyrisen Brunssikirja-uutuusteoksesta.

Ruokabloggaajat Saara Atula ja Jenni Häyrinen kirjoittivat "Brunssikirja – Brunch All Day" –teoksen, jossa esitellään yli 120 reseptiä herkulliselle runsaalle aamiaiselle. Valinnanvaikeuden kanssa kamppaileville on koottu yhteen myös ateriakokonaisuuksia.

Naiset ovat muokanneet kirjassa perinteiset brittiläiset teeleivät uuteen uskoon. Puolukka tuo niihin suomalaista makua ja kookoshiutaleet tuulahduksen Aasiasta.

Puolukka-kookos-skonssit

Ainekset (8 kpl):

4 ½ dl täysjyvävehnäjauhoja
½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
½ tl ruokasoodaa
¼ tl suolaa
100 g kylmää voita
2 dl piimää
1 dl kookoshiutaleita
2 dl puolukoita
1 kananmuna voiteluun

Valmistusohje:

Sekoita jauhot, sokerit, leivinjauhe, sooda ja suola keskenään kulhossa.

Leikkaa voi pieniksi nokareiksi ja nypi sormin joukkoon.

Taikina saa jäädä kohtuullisen rosoiseksi.

Lisää piimä ja puolukat ja sekoita vielä sen verran, että ainekset yhdistyvät juuri ja juuri toisiinsa.

Taputtele taikinasta noin 3 cm paksu levy.

Leikkaa taikinasta ympyrämuotilla tai juomalasilla pyörietä skonsseja.

Vatkaa kananmunan rakenne rikki.

Sudi kananmunaa skonssien päälle.

Paista 200-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia, kunnes skonssit ovat saaneet kauniin värin.

Lähde: Saara Atula & Jenni Häyrinen: "Brunssikirja – Brunch All Day" (Tammi 2018)

* * *

Loppuuko meiltä pian kahvi?

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme