Mainos
Mainos

Myöhään syöminen lihottaa – pitääkö väite paikkansa?

Usein kuulee sanottavan, että myöhään illalla tai yöllä syöminen lihottaa. Pitääkö tämä väite oikeasti paikkansa?

Monesti väitetään, että syöminen kello kuuden jälkeen illalla altistaisi lihomiselle. Oikeasti kellonajalla ei ole vaikutusta lihomiseen, vaan sillä mitä syö.

Ravintoterapeutti Ronald Reagan UCLA Medical Centeristä muistuttaa, ettei iltakuudessa ole mitään sellaista erikoista, minkä jälkeen alkaisi lihota helpommin. Monet työssäkäyvät eivät ehdi valmistaa edes päivällistä ennen kello kuutta illalla.

Rajoittamalla myöhään illalla syömistä on joissain tutkimuksissa saatu aikaan painon putoamista. Tämän taustalla voi olla se, ettei monikaan ihminen herää keskellä yötä syömään salaattia. Usein myöhäisillan tai yön napostelut koostuvat epäterveellisistä ruoista, kuten perunalastuista ja makeisista, joten yösyömisen lopettaminen voi auttaa syömään terveellisemmin.

Brighamin yliopistossa tehdyssä tutkimuksessa selvisi, että kun nuoret miehet lopettivat syömisen iltakuuden ja aamuseitsemän väliseksi ajaksi, laihtuivat he kahdessa viikossa keskimäärin puoli kiloa. Tämä kaikki johtui kuitenkin kilokaloreiden määrästä, sillä lopettaessaan yösyömisen he vähensivät saamaansa kalorimäärää noin 200 kilokalorilla.


Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme