Mainos
Mainos

Näiden ruokien syöminen näkyy suoraan kasvoilta – oletko huomannut?

Liika suola ja alkoholi eivät tee hyvää terveydelle, mutta ne voivat myös vanhentaa ihoa!

Health-lehti listasi ruoka-aineet, jotka tekevät iholle hallaa. Pahimmillaan näiden ruokien ja juomien nauttiminen voi näkyä kasvoilta hyvinkin selvästi.

1. Suola

Suola saa kehon säilömään vettä. Tämä voi johtaa turvotukseen.

2. Energiajuomat

Energiajuomat ja muut happamat tuotteet kuluttavat hampaiden kiillettä. Tämän jälkeen hampaat värjäytyvät helpommin. Erityisen haitallisia hampaille ovat energiajuomat ja sitruuna. Juoma kannattaa vaihtaa veteen, tai juoda limua pillin avulla. 

3. Kofeiini

Kolme kuppia kahvia, ja ravaat vessassa koko aamun? Kyllä – kahvi on eräänlainen diureetti, joka samalla varastaa kehosta kosteutta. Kahvi myös värjää hampaita. Ratkaisu on juoda kahvikupillisen jälkeen vettä!

Hampaiden värjääntymistä voi edesauttaa myös musta tee. Teessä on tanniinia, jolla on voimakas värjäävä vaikutus. Tee kannattaakin nauttia maidon kera.

4. Liiat mausteet

Tuliset ruoat voivat ärsyttää ihoa, jos ruokailijalla on taipumusta ruusufinniin. Menopaussin aikana mausteet voivat saada ihon näyttämään läikikkäältä, koska mausteet laajentavat verisuonia.

5. Alkoholi

Myös alkoholi pahentaa ruusufinniä. Jos juominen menee niin sanotusti överiksi, sen tuottamat myrkyt varastoituvat maksaan ja edesauttavat omalta osaltaan ihon ikääntymistä esimerkiksi ryppyjen ja aknen muodossa. Alkoholi myös häiritsee unta, joka on ihon kunnon kannalta tärkeää.

Valkoviini tekee tuhoja hymylle, sillä se on hapokasta ja vahingoittaa kiillettä. Hampaita ei kuitenkaan saa harjata heti viinin tai muun hapokkaan juoman nauttimisen jälkeen, koska se vahingoittaa kiillettä entisestään. Jos sinun täytyy päästä harjaamaan hampaasi, oikea aika on noin tunnin kuluttua juomisesta.

6. Hiillostetut grilliruoat

Liian mustiksi paahtuneet ruoat sisältävät tulehdusta edistäviä hiilivetyjä, jotka hajottavat kollageenia. Kollageeni on kehon proteiini, joka tukee kudoksia ja tekee niistä lujia. Älä siis syö mustaksi hiiltynyttä ruokaa!

Grilliin saattaa päätyä myös pitkälle prosessoitua lihaa, kuten makkaroita ja pekonia. Ne sisältävät sulfiitteja ja runsaasti suolaa. Haitalliset transrasvat saattavat jopa lisätä UV-vaurioita iholla, kertoo hiirillä tehty tutkimus.

Lähde: Health.com

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme