Mainos
Mainos

Näillä ruoilla laihdut varmasti, kertoo tuore tutkimus – ei tarvitse syödä vähärasvaista!

Selkärankana kaikelle laihduttamiselle toimii ajatus ”syö vähemmän, liiku enemmän”. Uusin tutkimustieto kuitenkin paljastaa, että syömällä tiettyjä ruoka-aineita enemmän, tippuvat kilotkin vauhdikkaammin.

Alunperin American Journal of Clinical Nutrition -lehdessä julkaistu tutkimus seurasi yhteensä yli sadantuhannen ihmisen ruokailutottumuksia 16 vuoden ajan. Tutkimustulokset tukevat käsitystä siitä, että alhaisen glykemiakuorman ruoka-aineet ovat hyödyllisiä painonpudotuksessa. Yllättävää on kuitenkin se, että annoskoot vaikuttavat ratkaisevasti siihen, paljonko paino tippuu. Jopa niin, että isompien annosten nauttiminen pudottaa enemmän kiloja.

Oikeat ruoka-aineet pitävät liikakilot poissa

Jogurtin, kalan, nahattoman broilerin ja pähkinän syöminen on hyväksi painonsa kanssa kamppaileville. Itse asiassa mitä enemmän näitä ruoka-aineita syö, sitä suuremmat lukemat painoa putoaa, väittää tutkimus.

Painonpudotuksen kannalta ei ole väliä, kuuluuko ruokavalioon vähärasvaiset vai täysirasvaiset maitotuotteet, tutkimustulokset kertovat.

Punaisen lihan syöminen jyvä- tai tärkkelyspitoisten lisukkeiden kanssa aiheuttaa painon nousua, mutta jos lihan kanssa nauttii esimerkiksi vihanneksia, edistää se painonpudotusta.

Matala GI 55 tai alle: Hiilihydraatit kohottavat verensokeria vain vähän
Keskikorkea GI 56-69: Hiilihydraatit kohottavat verensokeria jonkin verran
Korkea GI 70 tai yli: Hiilihydraatit kohottavat verensokeria paljon

Sama sääntö pätee joidenkin maitotuotteiden kanssa. Juustojen ja kananmunien nauttiminen nostaa painoa vain, jos ne nautitaan yhdessä korkean GI:n omaavien tuotteiden kanssa. Muutoin tuotteilla voi olla edistävä vaikutus painonpudotukselle.

Tutkimuksen mukaan tärkeintä on nauttia paljon proteiinipitoista ruokaa, kuten kalaa, pähkinöitä ja jogurttia. Nämä ruoka-aineet ehkäisevät myös tiputettujen kilojen palaamisen. Juurikaan mitään ruoka-aineita ei tarvitse välttää, tärkeintä on nimenomaan löytää ruoan lisukkeeksi kasviksia ja muita matalan GI:n tuotteita.

Lähteet:  Popsugar

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme