Mainos

Näin fileoit kalan oikein – katso selkeät ohjeet!

Tutkija ja biologi Kari Nyberg näytti Gastromessuilla, miten särkikala fileoidaan oikein. Katso mallia videolta!

Kun särkifileet on irrotettu ja vatsaevä ja kylkiruoto poistettu, on filee jo käyttökelpoista herkkua. Jos filee on suomustettu, sen voi laittaa pannulle paistumaan.

– Ei muuta kuin voita pannulle ja pannuun aika kova lämpö. Paista filee melkein kypsäksi ja valele sitten voisulalla, kalatutkija Kari Nyberg vinkkaa. 

Jos kalaa ei ole suomustettu, nahan saa irti pitämällä haarukkaa pyrstön kohdalla ja vetämällä veitsen rauhallisesti nahan ja kalan lihan välistä kohti kalan päätä. 

Särjestä saat myös herkullista graavikalaa, jota moni on luullut maistaessaan siiaksi. 

– Kuivaa fileet ja laita ne teräsvuokaan. Laita vuokaan mukaan karkeaa suolaa, vähän pippuria, loraus jaloviinaa ja pikkuisen hunajaa ja anna tekeytyä 6–8 tuntia. Pyyhi marinadi pois ja käännä fileet ylösalaisin liemeen ja anna jälleen tekeytyä 6–8 tuntia. Leikkaa sen jälkeen fileet ohuiksi siivuiksi. 


Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot