Mainos
Mainos

Näin lammas kannattaa kypsentää – kokeile superherkullista valmistustapaa

Lammas on merkittävässä roolissa useassa juhlapöydässä pääsiäisen pyhinä. Poimi herkullinen resepti!

Perinteisiin pääsiäisruokiin kuuluva lammas sopii lautaselle myös muulloin. Hellapoliisi eli ruokabloggaaja Katja Jaakonen suosittelee lammasta nautittavaksi myös grilliherkkuna kesäkuukausien aikana.

Lähestyvän pääsiäisen suhteen Hellapoliisilla on kukkaroystävällinen vinkki.

– Koska kyseessä on suht hintava raaka-aine, valmista reilusti lisukkeita ruoan kanssa tarjottavaksi, Jaakonen sanoo.

Lampaan karetta ja parsaa Hellapoliisin tapaan

800 g lampaan karetta
¾ dl oliiviöljyä
2 rkl limen tai appelsiinin puristettua mehua
2 valkosipulinkynttä
¾ tl suolaa
mustapippuria myllystä
1 rkl hunajaa
1 oksa rosmariinia tai 1 tl kuivattua rosmariinia

Lisäksi:
1 l vettä
n. 250 g miniparsaa
suolaa

Poista kareesta mahdolliset kalvot.

Sekoita oliiviöljyn joukkoon puristettua limen- tai appelsiinin mehua, hienonnettua valkosipulia, suolaa, mustapippuria, hunajaa ja rosmariinia.

Laita karee kokonaisena tai paloina marinadin joukkoon ja anna maustua muutama tunti tai yön yli.

Ota liha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen kypsennystä.

Leikkaa paloiksi ja paista kuumalla pannulla öljyssä tai öljytyssä grillissä väri pintaan molemmin puolin.

Voit kypsentää kareen loppuun myös uunissa. Laita liha folioon ja kypsennä 150 asteisessa uunissa vielä 15 minuuttia.

Anna lihan vetäytyä foliossa noin 10 minuuttia ennen tarjoilua. Jos olet kypsentänyt kyljysrivin kokonaisena, leikkaa se paloiksi ennen tarjoilua.

Paista seuraksi vihreää parsaa.

Kuumenna vesi ja lisää suola ja miniparsat. Anna kiehua muutama minuutti. Valuta. Paista kaunis pinta parsaan kuumalla pannulla öljyssä.

Mausta suolalla.

Resepti: Hellapoliisi

***


Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme