Mainos
Mainos

Näin ovelasti kiinalaisravintoloissa säästetään työvoimakuluissa – katso video

Kiinassa on ryhdytty säästämään toden teolla työvoimakuluissa "palkkaamalla" oikeiden ravintolatyöntekijöiden tilalle robotteja.

Kiinassa monissa ruokaravintoloissa on otettu käyttöön Chef Cui -nimiset robotit, jotka osaavat pilkkoa tasalaatuisia nuudeleita nopeaan tahtiin. Monet ravintolapäälliköt ovat päätyneet robotteihin, sillä niiden käyttäminen tuo pitkällä tähtäimellä ravintolalle hurjat säästöt. Kun normaalin työntekijän kuluihin menee vuodessa noin 4000 euroa, voi monta vuotta työtä paiskivan robotin ostaa alle 2000 eurolla.

– Nykyään on niin paljon erilaisia työmahdollisuuksia, että nuoret eivät enää halua työskennellä ravintolassa nuudelien valmistajina. Se on raskasta ja puuduttavaa työtä. Tulevaisuuden trendi on, että robotit korvaavat ihmiset tehtaissa. Näin tapahtuu myös nuudeliravintoloissa, toteaa nuudelirobotin keksijä Cui Runguan.

(MTV3)

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme