Mainos
Mainos

Näin teet perinteisen sinappikuorrutuksen kinkulle

Perinteisesti kinkku kuorrutetaan sinappihunnulla. Poimi vinkit siihen, kuinka teet itse klassisen sinappikuorrutuksen joulukinkulle!

Tiia Koskimiehen Syksystä jouluun – joka kodin opas juhlakauden valmisteluihin (Minerva) esittelee perinteisen sinappikuorrutuksen reseptin. Kokeile!

Perinteinen sinappikuorrutus

6 rkl makeaa sinappia
2 keltuaista
2–3 rkl korppujauhoja
1 rkl perunajauhoja
2 tl ruoko- tai fariinisokeria
kokonaisia neilikoita koristeluun
(sokerikuorrutetta koristeluun)

Sekoita kuorrutusaineet hyvin keskenään ja sivele tasaisesti kinkun pinnalle, josta on poistettu kamara ja enin rasva. Kuorruta kinkkua 225-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia. Jäähtyneen sinappikuorrutuksen voi vielä koristella sokerikuorrutuksella mielensä mukaan. Kinkun pintaan voi kirjoittaa esimerkiksi toivotuksen.

Tiia Koskimies: Syksystä jouluun – joka kodin opas juhlakauden valmisteluihin (Minerva)

***


Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme