Mainos
Mainos

Näin tunnistat ruokakaupassa, onko vihannes oikeasti tuore

Mitä merkkejä vihannesostoksilla kannattaa tarkkailla? Nämä tuntomerkit auttavat tunnistamaan tuoreen ja hyväkuntoisen kasviksen.

Mahdollisimman tuore ja hyväkuntoinen vihannes säilyy pidempään ja maistuu paremmalta. Kiinnitä huomiota seuraaviin merkkeihin seuraavan kerran, kun lähdet täydentämään vihannesvarastojasi. 

Kurkku

Hyvä:

Vihreä ja napakka. Ei liian pitkä. 

Huono:

Kellastuva väri. Nahistuvat päät. Pehmeä.

Tomaatti

Hyvä:

Syvänpunainen, sileä, hieman pehmeä.

Huono:

Kivikova tai aivan liian pehmeä ja nahistuva. Vihertävä, kellertävä tai rusehtava. Homeinen tai mädäntyneen oloinen. 

Munakoiso

Hyvä: 

Painava, sileä, tummanlila, tasainen.

Huono:

Epämääräinen väri, löysän pehmeä, värissä tummia kohtia. 

Kukkakaali

Hyvä:

Kiinteä, valkoinen tai lähes valkoinen, terveet vahvat lehdet.

Huono:

Tummunut, kuihtuneen oloinen, pehmennyt, vetelälehtinen.

Parsa

Hyvä:

Sulkeutuneet, tiivit nuput, kiinteä.

Huono:

Auenneet nuput, pehmeä, löysä.

Porkkana

Hyvä:

Sileä, kirkas, kiinteä, jämäkät maanpäälliset vihreät osat.

Huono:

Vetelä juuri, auringonpolttamat maanpäälliset vihreät osat.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme