Mainos
Mainos

Nainen söi pelkkää smoothieta 10 päivän ajan – näin kävi

Emily Glamb nautti kymmenen päivän ajan ravinnokseen vain ja ainoastaan puhdistavia smoothieita. Alkuvaikeuksien jälkeen hän huomasi runsaasti positiivisia vaikutuksia kehossaan. 

This is Insider -sivuston toimittaja Emily Glamb siirtyi nauttimaan ravinnokseen vain ja ainostaan smoothieta kymmenen päivän ajaksi ja huomasi runsaasti positiivisia muutoksia olotilassaan. 

Vihersmoothie-ruokavalioon perustuva puhdistuskuuri on JJ Smithin bestseller-kirjaan perustuva dieetti, jonka aikana nautitaan kymmenen päivän ajan runsaasti lehtivihreää sisältäviä smoothieita sekä rouskuvia kasviksia, mikäli kokee olonsa nälkäiseksi. Koska ruokavalio ei sisällä lainkaan prosessoituja ruokia, maitotuotteita, lihaa tai kofeiinia, sen uskotaan antavan keholle lepohetken, minkä vuoksi rasva palaa tehokkaammin. 

Mielenkiintoinen osuus smoothiekuurissa on, ettei sen aikana tarvitse nähdä nälkää, sillä napostelua jopa suositellaan ennen smoothie-ateriaa, mikäli kokee olonsa nälkäiseksi. 

Välipalaksi voi nauttia muun muassa rouskuvia vihanneksia, hedelmiä, pähkinöitä ja kreikkalaista jogurttia. 

Kolme kiloa pois kymmenessä päivässä?

Glamb kertoo kokeneensa kuurin alkuvaiheessa pahoinvointia ja väsymystä, mikä johtui osin myös siitä, että hänellä oli ollut tapana nauttia kofeiinia ennen kuuria. 

– On vaikeaa olla ilman kofeiinia. Olen hajamielinen töissä, enkä pysty keskittymään mihinkään. Työtoverini ihmetteli ohikulkiessaan vihreää juomaani ja kommentoi sen näyttävän ihan suovedeltä. Ällöttävää. 

Alkukankeudet helpottivat päivän neljä jälkeen, jolloin Glamb huomasi painonsa putoavan ja olonsa olevan energisempi. Lisäksi hän huomasi nukkuvansa paremmin kuin aikoihin. Silti ruokahimot pysyvät mukana matkassa ja muutaman kerran Glamb sortuikin syömään ruokia, jotka eivät kuulu dieettiin.

– Isäni tuli käymään luonani kylässä ja söin pizzaa, mutta se oli kasvispizzaa, joten tavallaanhan pysyin ruokavaliossa, hän vitsailee. 

Kun kuuri oli ohi, Glamb koki olonsa terveemmäksi ja energisemmäksi kuin ennen sen aloitusta. Lisäksi hän kertoi pudottaneensa kymmenessä päivässä painoaan noin kolme kiloa. 

Silti hän oli onnellinen voidessaan palata takaisin normaaliin ruokavalioonsa. 

– En kuitenkaan kadu kokeiluani ja uskon, että terveellistä ruokavaliota on nyt helpompaa pitää yllä, hän kirjoittaa. 


Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme