Mainos
Mainos

Näissä Suomen kaupungeissa Michelin-tarkastajat vierailivat – päätoimittaja paljastaa totuuden MTV:lle

Michelin-tarkastajat uskaltautuivat tällä kertaa myös Helsingin ulkopuolelle, paljastaa oppaan päätoimittaja Rebecca Burr. Vierailu rajoittui kuitenkin vain yhteen suomalaiskaupunkiin Helsingin lisäksi.

Michelin Nordic Guide 2016 -opas julkaistiin keskiviikkona Kööpenhaminassa. Suomen osalta tähtitilanne pysyi samana kuin viime vuonna: helsinkiläisravintolat Olo, Demo, Ask ja Chef & Sommelier saivat pitää tähtensä.

– Tämän vuoden pohjoismainen oppaamme on jännittävä kahdestakin syystä. Ensinnäkin sieltä löytyy kaksi uutta, upeaa kolmen tähden ravintolaa. Lisäksi olemme ensimmäistä kertaa laajentaneet oppaamme sisällön maaseudulle, suurten kaupunkien ulkopuolelle. Olemme huolellisesti poimineet kaikkein parhaat ravintolat ja hotellit kaikkialta Norjasta, Ruotsista, Suomesta ja Tanskasta – minkä myötä on annettu ennätysmäärä uusia tähtiä vuodelle 2016, kertoi Rebecca Burr, Michelin Nordic Guiden päätoimittaja lehdistötiedotteessa.

Suomessa käytiin vain Helsingissä ja Turussa

MTV:n ruokasivusto Makuja.fi:lle Burr paljastaa, että pikkukaupunkeja olisi voitu kiertää enemmänkin.

– Ollakseni rehellinen pikkukaupunkeihin laajentuminen oli käytännössä hieman rajoitetumpaa kuin toivoimme, mutta olen silti tyytyväinen.

Burr kertoo, että kaupunkivalikoiman laajentaminen on saanut ravintoloitsijoissa aikaan uudenlaista innostusta. Michelin-oppaaseen halutaan myös isojen kaupunkien ulkopuolella, mistä päätoimittaja on erityisen ilahtunut.

Suomen osalta pikkukaupunkeihin levittäytyminen tarkoitti tarkastajien vierailua Helsingin lisäksi myös Turussa. Uusia tähtiä ei suomalaisravintoloille Turun-vierailusta huolimatta jaettu.

– Menimme Turkuun, mutta siellä ei ollut aivan sellaista kuin toivoimme. Turussa oli vain muutamia paikkoja, mutta täytyy seurata rauhassa, mitä siellä jatkossa tapahtuu, Burr sanoo Makuja.fi:lle.

Tanska tänä vuonna erityishuomiossa

Tarkastajat keskittyivät tänä vuonna erityisesti Tanskaan.

– Tanska nousi kärkeen ravintoloiden määrässä, siellä oli niin paljon vaihtoehtoja, missä meidän oli käytävä.

Tanska kasvatti tähtiloistoaan neljällä uudella yhden tähden ravintolalla yhdessä kolmella tähdellä palkitun Geraniumin kanssa. Kadeau tarjoaa perinteisiä tanskalaisruokia kaukana kaaoksesta, rannalla Bornholmissa sijaitsevassa ravintolassa. Frederiksminde on erikoistunut luoviin ruokalajeihin samannimisessä hotellissa Præstossa. Henne Kirkeby Kro perustaa ruokalistansa ympäristön maatilojen tarjontaan sekä oman keittiöpuutarhan raaka-aineisiin. Myös klassista ranskalaista ruokaa Kööpenhaminan keskustassa tarjoava Kong Hans Kælder sai tauon jälkeen uudelleen Michelin-tähden.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme