Mainos
Mainos

Näitä ruoka-aineita huippukokki vie mukanaan Suomesta maailmalle: ”Täydellinen koostumus”

Kun New Yorkissa asuva ruokapersoona käy Suomessa sukulaistensa luona, hankkii hän aina kotiin viemisiksi kardemummaa ja Turun sinappia.

Kristina Vänni on hurmannut yhdysvaltalaiset ruoan ystävät terveellisillä ja helpoilla resepteillä, joita hän on jakanut myös erilaisissa ruokaohjelmissa amerikkalaisilla ruokakanavilla.

Nyt Vänni työskentelee ensimmäisen keittokirjansa parissa. Kirjaan kootaan suomalaisia perinnereseptejä ja tarinoita Vännin vierailuista sukutilalla Peräseinäjoella.

– Yritän tehdä resepteistä aina sellaisia, että kaikilla on mahdollisuus löytää niissä tarvittavat raaka-aineet helposti, Vänni kertoo Makuja.fi:lle.

Suomen tuliaisina sinappia, suklaata ja kardemummaa

Joitakin raaka-aineita ei kuitenkaan Yhdysvalloista löydä. Monet maitotuotteet, kuten rahka ja piimä, poikkeavat suomalaisittain valmistetuista. Ne on kuitenkin mahdollista korvata amerikkalaisilla tuotteilla ja määriä muuttamalla lopputuloksen maun saa hyvin autenttiseksi.

– Aina kun käyn Suomessa niin vien kuitenkin mukanani kardemummaa, Vänni paljastaa.

Vaikka kardemummaa on saatavilla amerikkalaisissa ruokakaupoissa, Vänni kertoo suomalaisessa olevan aivan erityinen koostumus.

– Amerikassa se on hyvin puuterimaista ja pehmeää. Suomesta saatavassa kardemummassa on täydellinen koostumus, Vänni sanoo.

Huippukokki kertoo vievänsä kotiin aina myös suomalaista suklaata ja Turun sinappia.

***


Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme