Mainos
Mainos

Näitäkö syömme seuraavat 12 kuukautta? Vuoden 2018 ruokatrendit listattiin

Trendit leviävät sosiaalisessa mediassa, eikä ole ollenkaan yllättävää olettaa, että sosiaalisen median palvelut tietäisivät, mitkä ovat lähitulevaisuuden kuumat aiheet – myös ruokamaailmassa.

Kuvien ja linkkien jakopalvelu Pinterest jatkoi vuosittaista perinnettään jakaen Pinterest 100 -listan, jolle on listattu somea kutkuttavat asiat ja ilmiöt. Sadan kohdan lista antaa viitettä myös siitä, mitä syömme ja juomme vuonna 2018.

Ennustukset perustuvat Pinterest-palvelussa jaettujen ruokien ja juomien äkillisille hakupiikeille. Tämä tarkoittaa, että käyttäjät etsivät ja tallentavat näitä ruokia koskevaa tietoa niin reseptien, kuvien kuin terveysväittämienkin muodossa.

Pinterestin keräämän datan mukaan seuraavat kaksitoista kuukautta nautimme näitä ruoka-aineita.

Edamame-pavut ja sokeriherneet

Pavut ja herneet kasvattavat suosiotaan välipalana vuonna 2018 joko luonnollisessa muodossaan tai kasvissipseiksi muutettuina. Trendi on jatkumoa kasvisruokabuumille, johon on totuttu jo vuonna 2017.

Vegaaniset jälkiruoat

Kasvisruoat kasvattavat jatkuvasti suosiotaan terveys- ja ympäristötietoisten keskuudessa. Moni sekasyöjäkin on kiinnostunut, miltä vegaaniset versiot lempiruoista maistuvat. Vuoden 2018 vegaaninen trendi lienevät jälkiruoat, joiden kiinnostus Pinterest-palvelussa on kasvanut kuluneen vuoden aikana 329 prosenttia.

Kasviproteiinit

Jälkiruoissa luovutaan maitotuotteista sekä kananmunista, ja pääruoissa suuntaus näyttää olevan pois lihaa sisältävistä resepteistä. Kasviproteiineja käsittelevien julkaisujen tallennukset ovat lisääntyneet viimeisen vuoden aikana huikeat 417 prosenttia – suosikeiksi nousivat linssit, hamppu ja kvinoa. Vegebuumille ei siis näy loppua lähitulevaisuudessa.

Proteiinikahvi

Taannoinen karppausbuumi on jättänyt jälkensä käsitykseemme proteiininsaannista. Ensi vuonna proteiinijauheet ja muut superfood-pulverit kasvattavat suosiotaan terveystietoisten kahvinhörppijöiden keskuudessa. Trendi on tuttu kuluneesta vuodesta, jonka aikana terveellisiä kahveja koskevat sisällöt lisäsivät suosiotaan 218 prosentilla.

Keitot kupissa

Vuonna 2018 mehut ovat out ja sopat in. Terveelliset ja kupissa kätevästi kulkevat sopat ajavat asiansa niin kevyenä lounaana, välipalana kuin osana kehoa puhdistavaa kuuriakin.

Alkoholittomat drinkit

Tipaton tammikuu jatkuu monella yhä pidemmälle vuoteen – tai ainakin trendinä on vähentää alkoholin juomista. Alkoholittomia drinkkejä tallennettiin vuonna 2017 trendinomaisesti 147 prosenttia enemmän kuin vuosi aikaisemmin.

Kirkastettu voi

Kirkastettu voi, eli ghee, on tehnyt vaikutuksen terveystietoisiin voin ystäviin. Jos et ole vielä törmännyt tähän ikivanhaan ruokaan, varaudu siihen viimeistään vuotta 2018 varten. Viimeisen kahdentoista kuukauden aikana gheetä koskevat haut kasvoivat 155 prosentilla.

Ilmakuivaus

Huimaan suosioon Pinterestissä nousseet ilmakuivatut ruoat ovat kasvattaneet suosiotaan huimat 1809 prosenttia vuoden aikana. Raivaa siis tilaa keittiöstäsi, jotta voit kuivata kotonasi terveyssipsisi.

***

Kasvisruokatrendi on huomattu some-palveluiden lisäksi pikaruokaravintoloissa. Katso alla olevalta videolta, minkä tuomion Hesburgerin kaura-härkäpapuhampurilainen saa.


Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme