Mainos
Mainos

Nakeilla järjetön menekki vappuna – syötkö yhtä paljon kuin keskivertosuomalainen?

Nakit ovat perinteinen vappuruoka, joka maistuu suomalaisille vuodesta toiseen. Tiesitkö, kuinka monta nakkia keskivertosuomalainen syö vappuna?

Kyselytutkimuksen mukaan Suomessa miehet syövät vappuna nakkeja melkein tuplasti naisiin verrattuna. Alueita verrattaessa nakki maistuu parhaimmin maan pohjoisosissa.

"Montako nakkia arvioit syöväsi vappuna?"

Mies: 5,87

Nainen: 3,08

18–29 vuotta: 3,78
30–39 vuotta: 3,99
40–49 vuotta: 5,30
50–59 vuotta: 5,34
60–70 vuotta: 4,14
Itä-Suomi: 4,79
Etelä-Suomi: 4,47
Länsi-Suomi: 3,87
Pohjois-Suomi: 6,11
Syötkö vappuna nakkeja ja perunasalaattia?
Kyllä 53 % vastaajista
Ei 47 % vastaajista

Suomalainen napsii vappuna keskimäärin 4,5 nakkia

Vapun suosikkiruoka nakit on erottamaton osa toukokuun ensimmäisen päivän juhlintaa. Saarioisten teettämän tutkimuksen mukaan suomalainen napsii vappuna keskimäärin 4,5 nakkia. Tutkimuksessa selvisi myös, että miehet syövät melkein tuplasti enemmän nakkeja kuin naiset: miehet hotkaisevat vappuna keskimäärin 6 nakkia, kun taas naisille riittää noin 3.

– Nakki on vapun kestosuosikki, joka sopii hyvin ulkona syötäväksi, oltiinpa sitten puistossa kevään ensimmäisellä piknikillä tai omalla kotipihalla grillikautta avaamassa, toteaa Saarioisten markkinointi- ja viestintäjohtaja Katriina Virtanen .

Tutkimuksessa selvisi, että nakit ovat enemmän iäkkäämpien mieleen. Vanhempi ikäpolvi syö nakkeja hieman enemmän kuin nuorempi.

– Myös alueellisia eroja löytyi. Esimerkiksi Pohjois-Suomessa nakkeja syödään vappuna keskimäärin 6 kappaletta. Länsi-Suomessa vastaava luku on vain noin 4, kertoo Virtanen.

Perunasalaatti kuuluu nakkien kylkeen

Nakkien kanssa moneen vappupöytään kuuluvat erilaiset salaatit, joista perinteisin on perunasalaatti. Tätä klassista yhdistelmää syö toukokuun ensimmäisenä päivänä 53 prosenttia suomalaisista.

Tutkimustiedot perustuvat Saarioisten tilaamaan kyselytutkimukseen. Tutkimusaineisto koottiin verkkotutkimusyhtiö M3 Research Oy:n internetpaneelissa huhtikuussa 2016. Kyselyyn vastasi 1 000 iältään 15–70-vuotiasta suomalaista, ja lähtöotos on kansallisesti edustava. Kyselytutkimuksen suunnitteli ja analysoi Pohjoisranta Burson-Marsteller Oy. 

Lähde: Saarioinen

Sopiiko simaa antaa lapsille? Katso video!

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme