Mainos
Mainos

Nämä olivat vuoden 2017 googlatuimmat reseptit – oletko jo testannut?

Suosituimpien hakujen listalta löytyy myös suomalaiset valloittaneita ruokareseptejä.

Google on reseptikirja, joka löytyy miltei jokaisen taskusta. Tämän hakukoneyhtiökin taitaa olla huomannut, sillä vuotuisessa suosituimpia hakuja esittelevässä julkaisussaan se on listannut myös maailman haetuimmat reseptit.

Katso, löytyykö listalta myös sinun etsimisiäsi ruokalajeja.

10. Mykyt

Aasialaiset mykyt tai nyytit, eli dumplingit, valloittivat viime vuonna ruokahifistelijät ympäri maailman. Rakkaalla lapsella on monta nimeä ja niin myös reseptiä. Kokeile kotikeittiössä esimerkiksi herkullisia siankylki-omenanyyttejä.

9. Pesto

Tämä italialainen maustekastike on vakiinnuttanut asemansa keittiöissä kaikki alla maailmassa. Pesto maistuu loistavasti esimerkiksi leivän tai pastan kanssa. Säästä Googlea ja pyöräytä seuraava pestosi tällä vaivattomalla ja helpolla reseptillä.

8. Kaalisalaatti

Pizzerioista ja kebab-paikoista tuttu kaalisalaatti maistuisi monelle myös kotona. Pieniksi silputtu kaali vaatii tarkkaa veitsenkäyttöä, mutta lopputulos on sen arvoista. Kokeile Kari Aihisenkaalisalaattireseptiä, joka säilyy hyvänä jääkaapissa myös valmistuspäivän jälkeen.

7. Kurpitsaspagetti

Terveys on uusi musta. Samalla kun valkoisesta pastasta on tullut syntipukki niin turvotukseen kuin tulehdukseen, on kotikeittiöissä mietitty vehnälle uusia korvaajia. Sellainen onkin löytynyt: spagettikurpitsa, josta valmistuu vaivattomasti kurpitsaspagettia. Kokeile vaikkapa tätä vihanneksesta valmistettua, gluteenitonta ”pastapaistosta”.

6. Porsaankyljys

Vähemmän kevyttä syötävää haluavat haeskelivat netistä ahkerasta porsaankyljyksen reseptiä. Maittava ja täyttävä ruokalaji sopii esimerkiksi talviviikonloppuihin. Valmista kyljykset seuraavan kerran tällä herkullisella reseptillä.

5. Kek tarifi

Tämä turkkilainen kakku on noussut jopa hieman yllättäen suureen suosioon. Suklainen herkku sopii valmistettavaksi niin suureksi yksittäiseksi kakuksi kuin trendikkäiksi pieniksi kuppikakuiksi.

4. Ranskalainen paahtoleipä

Ranskalaisten lisäksi muidenkin maiden kansalaiset ovat ymmärtäneet, kuinka herkullisesti päivä alkaa munaseokseen upotetulla ja sen jälkeen voissa paistetulla vaalealla ranskanleivällä. Ranskalainen paahtoleipä maistuu niin makeilla kuin suolaisilla lisukkeilla. Lue tästä kaksi herkullista reseptiä.

3. Poğaça tarifi

Toinen aamiaisherkku, turkkilainen Poğaça tarifi -leipä, on herättänyt ihmisten tiedon nälän. Herkullisten leipästen salaisuus on niiden sisään leivottu täyte, jota voi varioida mielensä mukaan.

2. Jauheliha

Jauheliha on helppo arkiruoka, joka on tuttu myös suomalaisten ruokapöydistä. Moni kuitenkin haluaa kokeilla tuttua makua uudella twistillä, mihin Googlen tapainen hakukone on oiva apu. Nämä mainiot jauhelihamuffinit sopivat niin arkeen kuin juhlaan.

1. Kananrinta

Vaalea kananliha on lyönyt itsensä läpi terveystietoisten piirissä. Koska paistettaessa kanasta rintafileistä tulee helposti kuivia, on ymmärrettävää, että kanareseptejä myös ahkerasti haetaan. Kokeile tätä kevyttä ja herkullista paahdettua kananrintaa.

***

Reseptien lisäksi Googlesta haetaan paljon muutakin tietoa. Huomenta Suomessa käytiin läpi kuluneen vuoden mielenkiintoisimpia hakuja. Katso alla olevalta videolta, mitkä asiat suomalaisia kiinnostivat vuonna 2017.


Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme