Mainos
Mainos

Nämä ruoat kannattaakin kypsentää mikrossa – terveellisempi lopputulos

Monet ruoka-aineet säilyttävät paremmin ravintoarvonsa, kun ne kypsentää mikrossa.

Mikroaaltouuni soveltuu ruokien lämmittämisen lisäksi myös kypsentämiseen. Etenkin kasvisten kypsentämiseen mikro on kätevä, sillä mikrossa niiden ravintoarvot säilyvät paremmin kuin esimerkiksi keitettäessä.

Mikrossa voi valmistaa myös lihaa. Jopa pekoni paistuu mikrossa rapeaksi terveellisemmin kuin pannulla. The Sun listasi ruoka-aineita, jotka kannattaakin mieluummin kypsentää mikrossa.

Parsakaali

Parsakaali kypsennetään usein keittämällä tai höyryttämällä, mutta tällöin osa sen arvokkaista ravintoaineista haihtuu taivaan tuuliin. Kun parsakaalin kypsentää mikrossa, sen arvokkaat vitamiinit säilyvät paremmin.

Aseta parsakaalin palaset mikronkestävään astiaan, peitä kannella ja lämmitä täydellä teholla muutaman minuutin ajan. Höyryä ei muodostu niin paljon kuin kattilassa kypsentämällä, joten maku, rapeus ja ravintopitoisuus pysyy täydellisenä.

Porkkana

Parsakaalin tavoin myös porkkanat kypsyvät kätevästi mikrossa. Porkkanatkaan eivät tarvitse kypsyäkseen ylimääräistä vettä, jos ne huuhtaisee pikaisesti kuorimisen jälkeen. Porkkanan pintaan jäänyt vesi höyrystyy mikrossa ja kypsentää vihannekset ilman, että niiden ravintopitoisuus kärsii. Pilkotut ja huuhdellut porkkanat kannattaa kypsentää kannen alla, niin kypsyminen on nopeaa.

Pekoni

Mikrossa kypsytetty pekoni saattaa kuulostaa omituiselta, vaikka mikrossa pekonista tulee jopa terveellisempää kuin pannulla paistamalla. Mikrossa talouspaperin päällä kypsennetystä pekonista tulee rapeaa, ja ylimääräinen rasva imeytyy paperiin.

Mikroaaltouunissa pekoniin ei muodostu yhtä paljon karsinogeenisia aineita kuin pannulla, joten mikrokypsennystä todella kannattaa kokeilla.

Broileri

Myös broilerinlihan kypsennykseen mikroaaltouuni sopii täydellisesti. Kun broilerin valmistaa mikrossa, haitallisia aineita muodostuu vähemmän kuin pannulla.

Uuniin verrattuna mikroaaltouunissa kypsentäminen on huomattavasti nopeampaa. Kokonainen koipi-reisipala voi kypsyä mikrossa jopa viidessä minuutissa.

Lähde: The Sun

***

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme