Mainos
Mainos

Näppärä niksi piknikille – raikas ja ruokaisa

Ulkona nautit lounaat ja eväsretket ovat taas täällä. Luonnon helmassa syöminen on ihanaa, mutta ruokien säilyttäminen ja kuljettaminen voi lämpimällä kelillä olla hankalaa.

Termospulloa on totuttu käyttämään lämpimien juomien kuljettamiseen ja kuumana pitämiseen. Lämmönsäätely toimii kuitenkin molempiin suuntiin ja termospullossa juomat pysyvät myös viileinä.

Helppokäyttöinen termospullo sopii myös piknik-ruokien kuljetukseen. Valmista eväsretkeä varten kylmä keitto ja pakkaa mukaan reppuun. Kylmän keiton voi hyvin valmistaa jo edellisenä päivänä, silloin sen maut pääsevät sopivasti esiin. Espanjalainen gazpacho on kylmien keittojen klassikko, mutta raikkaan termospullokeiton voi valmistaa myös esimerkiksi kurkusta tai avokadosta.

Gazpacho-keitto on todellinen kesäklassikko. Resepti on poimittu Alex Niemisen ja Riikka Sukulan Vege-kirjasta.

Ainekset:

  • 1 1/2 kurkkua
  • 1 varsisellerin varsi
  • 1 hopeasipuli
  • 3 isoa tomaattia
  • suolaa
  • pippuria
  • valkoviinietikkaa
  • muutama tippa tabascoa

Valmistusohje

Pilko kaikki vihannekset ja pane ne tehosekoittimeen mausteiden kanssa. Soseuta keitoksi. Anna vetäytyä 30 minuttia ennen tarjoilua. Keitto on parhaimmillaan yön yli jääkaapissa levättyään.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme