Mainos
Mainos

Nerokas ruoka suomalaiseen makuun: Lorauta pastan joukkoon vodkaa ja ylläty!

Mitäpä jos maustaisit pastasi tällä kertaa lorauksella vodkaa? Älä pelkää: lopputulos on superherkullinen, eikä annos maistu vodkalle. Kokeile vodkapastaa jo tänään!

Jonna Pulkkisen ja Merja Ruotsalaisen tuoreessa Viinakeittokirja-teoksessa (Atena Kustannus 2016) opastetaan, miten perinteinen pasta-annos saa herkullisen vivahteen vodkan avulla

– Vodkapasta on klassikko, ja siitä on monenlaisia muunnelmia. Nyrkkisääntönä on vodkan ja kastikenesteen suhde: noin litraan nestettä noin puoli desilitraa vodkaa. Olemme tehneet vodkapastaa monilla muunnelmilla. Viimeksi pannulla kuullotettiin sipulia, valkosipulia ja chiliä, heitettiin perään tomaattisalsan sekä pekoni- ja makkarapaketin jämät sekä tölkillinen tomaattimurskaa, ja koko komeus kruunattiin muutamalla ruokalusikallisella Koskenkorvaa, keittokirjailijat kertovat.

Eikö vodkapasta houkuttele? Kokeile näitä:
Pasta Carbonara
Avokadopasta

Miksi vodkaa sitten kannattaa lorauttaa pastan joukkoon? Juoma antaa kastikkeelle täydellistä terävyyttä, jota voi halutessaan pehmentää esimerkiksi kermalorauksella.

– Tomaattikastikkeeseen voi lisätä mitä haluaa: sieniä, äyriäisiä, chorizoa...Vain mielikuvitus on rajana! Kirjan ohjeessa kastike saa lisää rakennetta sienistä ja pinaatista.

Resepti ja lähde: Viinakeittokirja, Jonna Pulkkinen & Merja Ruotsalainen (Atena Kustannus 2016)     

Vodkapasta on klassikko, ja siitä on monenlaisia muunnelmia. Nyrkkisääntönä on vodkan ja kastikenesteen suhde: noin litraan nestettä noin puoli desilitraa vodkaa. Vodka antaa kastikkeelle terävyyttä, jota voi halutessaan pehmentää kermalorauksella. Tomaattikastikkeeseen voi lisätä mitä haluaa: sieniä, äyriäisiä, chorizoa...Vain mielikuvitus on rajana! Resepti: Viinakeittokirja, Jonna Pulkkinen & Merja Ruotsalainen (Atena Kustannus 2016)

Ainekset kuudelle:

  • 500 g pennepastaa
  • 500 g kauden sieniä
  • 1 silputtu sipuli
  • 4 rkl voita
  • 0,5 tl suolaa
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 0,5 tl oreganoa
  • 0,5 tl timjamia
  • 0,5 tl basilikaa
  • 0,5 tl mustapippuria
  • teelusikan kärjellinen lipstikkasuolaa
  • 1 tl hunajaa
  • 400 g tomaattimurskaa
  • 0,5 dl kermaa
  • 0,5 dl vodkaa
  • 1 l tuoretta pinaattia
  • Päälle: parmesaanijuustoa

Valmistusohje

1. Laita pasta kiehumaan. Valmista sillä aikaa kastike: Paista sipulia ja sieniä kuivalla pannulla muutaman minuutin ajan. Lisää öljy ja mausteet ja jatka kuullottamista noin 5 minuutin ajan. Lisää tomaattimurska, kerma ja vodka. Kypsennä 10 minuutin ajan

2. Kun pasta on kypsää, sekoita se kastikkeeseen pannulla. Lisää pinaatti ja kuumenna. Tarjoa parmesaanin kanssa.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme