Mainos
Mainos

Nopeasti ja helposti hyvää – tässäkö tuleva jauhelihahitti Suomessa?

Jauheliha lienee yksi suomen suosituimmista arjen ruoanlaiton raaka-aineista. Suomen myydyin jauhelihatuote on ollut jo pitkään sika-nautajauheliha, mutta miltä näyttää jauhelihan tulevaisuus?

Lihatiedotuksen asiantuntija Riitta Stirkkinen uskoo, että tulevaisuudessa suomalaiset tulevat suosimaan yhä helpompaa ruoanlaittoa. Jauhelihan valmistaminen ei ole hankalaa, mutta arjen kiirettä helpottavia ratkaisuja kaivataan silti jo nyt.

– Ylipäätään sellaiset tuotteet, joita on kotikeittiössä helppo ja nopea käyttää, ovat nousussa. Jauhelihahan on jo itsessään sellainen, nopeimmillaan paketista pannulle. Trendikkäitä ovat tuotteet, jossa on jo mukana kasvista tai  viimeistelyä vaille valmiit  "annosateriapaketit",  joissa on lihan lisäksi kasviksia, pastaa ja kastike.

Onko jauhelihan suhteen sitten ennakoitavissa Suomessa jotain kansainvälisiä trendejä lähitulevaisuudessa?

– Uskoisin, että jauhelihatuotteissakin nähdään entistä enemmän raakoja valmiita sekoituksia, valmiita pyöryköitä ja pihvejä sekä lämmitystä vaille valmiita tuotteita.

***

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme