Mainos
Mainos

Nopeita laihdutustuloksia vain kuukaudessa – tässäkö seuraava hittidieetti?

Whole30-nimellä kulkeva uutuusdieetti on yhtä kieltojen listaa. Kuukauden ajan kieltäydytään muun muassa sokerista, pavuista, viljatuotteista ja maitotuotteista. 

Whole30-nimellä kulkeva dieetti puhututtaa maailmalla. Menestyskirjailija Melissa Hartwigin kuuluisaksi tekemä dieetti lupaa nopeita laihdutustuloksia vain kuukaudessa ja kuuriin ohjeistava kirja on noussut yhdeksi tämän hetken myydyimmäksi tietokirjaksi.

Dieetin kehittänyt Melissa Hartwig on kirjoittanut useita myyntilistoille nousseita kirjoja. Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä. 

Kuuria noudattavat luopuvat kuukaudeksi maitotuotteista, alkoholista, pavuista, sokerista, viljatuotteista ja muun muassa terveellisistä vaihtoehdoista epäterveellisille ruoille, kuten banaanipannukakuista, sillä "pannari on silti pannari, oli se sitten valmistettu mistä aineksista tahansa". 

Mitä dieetin aikana sitten saa syödä? Mereneläviä, lihaa, kasviksia, munia, joitakin hedelmiä ja hyviä rasvoja muun muassa siemenistä, kasviöljyistä ja avokadoista. 

Moni asiantuntija on ennättänyt ilmaista huolensa kuurin terveellisyydestä. 

Netissä leviävät muutoskuvat kannustavat monia kokeilemaan dieettiä. Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Kuulen dieetistä säännöllisin väliajoin ja aina neuvon jättämään sen väliin. Näin kovat rajoitteet saavat ihmisen helposti sortumaan ja siten myös syömään yhtäkkiä suuria määriä kerrallaan, toteaa Dailymail-sivuston haastattelema ravitsemusterapeutti Abbey Sharp

– En yleensäkään suosittele dieettejä, etenkään lyhyitä sellaisia, joissa syödään vain tiettyjä ruokia ja jätetään osa ruokaryhmistä kokonaan pois. 

Sharpin mukaan periaate, jossa pyritään enemmänkin muuttamaan olotilaa eikä peilikuvaa, on hyvä. Kuurin aikana ei käydä vaa'alla tai tuijoteta vaatekokoa. Lisäksi Sharp kiittää prosessoitujen ruokien puuttumista ruoka-ainelistalta. 

Hän ei kuitenkaan koskaan kokeilisi sitä itse. 

– Rakastan juustoa, jogurttia ja kvinoaa, minkä lisäksi haluan, että voin vapaasti kuunnella kehoani ja syödä ruokia, joita tunnen tarvitsevani. 

– Dieetit, jotka kieltävät suuria ruokaryhmiä, kuten täysjyväviljat tai maitotuotteet, ovat täydellinen resepti ahmimiseen. 

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme