Mainos
Mainos

Nuudelien syömisen vaiettu kääntöpuoli – tiesitkö tästä riskistä?

Tiesitkö, että nuudeleilla voi olla hyvinkin negatiivisia vaikutuksia terveyteen?

Baylorin yliopistossa, Teksasissa tehdyssä tutkimuksessa selvitettiin sitä, millaisia terveysvaikutuksia pikanuudelien suurkulutuksella voi olla terveyteen.

TIESITKÖ? Metabolisella oireyhtymällä eli aineenvaihduntaan liittyvällä oireyhtymällä tarkoitetaan oireyhtymää, jossa samalla henkilöllä on useita terveyttä uhkaavia häiriöitä yhtä aikaa. Sen aiheuttaa keskivartalolihavuus perinnöllisesti alttiille henkilöille.

Tohtori Hyun Joon Shinin johtamassa tutkimuksessa selvisi, että prosessoitujen nuudelien syöminen kahdesti tai useammin viikossa nostaa riskiä sairastua metaboliseen oireyhtymään.

Tutkimuksessa havaittiin myös eroja sen välillä, kuinka paljon nuudelien syöminen kasvatti negatiivisia terveysriskejä eri sukupuolten välillä. Riski oli naisilla miehiä korkeampi. Tätä tietoa perustellaan muun muassa sillä, että miesten ja naisten hormonitoiminnassa sekä ruoansulatuksessa on tiettyjä eroja.

Koska nuudeleita syödään Etelä-Koreassa kaikkein eniten maailmassa henkeä kohden, ovat nuudelien negatiiviset terveysvaikutukset nousseet viime vuosina keskustelunaiheiksi etenkin Aasiassa.

– Tutkimus on merkittävä, sillä monet syövät pikanuudeleita tuntematta niiden terveysriskejä, tohtori Shin summaa.

Lähde: Terveyskirjasto, The Journal of Nutrition, News Wise 

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme