Mainos
Mainos

Nyt kannattaa tehdä tämä nerokas herkku: "Toimii täydellisenä tähderuokana"

Herkullisissa Croque Monsieur -leivissä on helppo hyödyntää tähteet, joita jääkaappiin on jäänyt joulun jäljiltä.

Periranskalainen kinkku-juustoleipä béchamel-kastikkeella eli Croque Monsieur on oivallinen tapa käyttää hyödyksi joululta ylijääneet raaka-aineet kinkusta kalaan.

Hyödynnä tähteet kinkusta kalaan

Sivumaku-blogia kirjoittava Jani Kinnunen vinkkaa valmistamaan klassikkoleipiä etenkin joulun jälkeen, sillä jääkaapissa on usein pyhien jälkeen paljon tähteitä. Joulun jäljiltä jääkaappiin jääneet raaka-aineet voi hyödyntää todella monipuolisesti ranskalaisiin herkkuleipiin.

– Juustoksi voi laittaa melkein mitä tahansa joulupöydästä ylijäänyttä ja kinkun sijasta väliin voi sujauttaa leikkeleitä, lammasta, poroa tai vaikka graavi- tai kylmäsavulohta, Kinnunen kertoo.

– Tämä leipä toimii täydellisenä tähderuokana, jota voi nauttia aamiaiseksi, lounaana tai iltapalana, Kinnunen vinkkaa.

Katso Croque Monsieur -leipien resepti Sivumaku-blogista täältä!

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme