Mainos
Mainos

Nyt retroillaan! Muistatko vielä Sinisen enkelin ja Ampiaisen? Helppo valmistaa kotona

Jarkko Issukan ja Mikko Koskisen tuoreessa Suomalainen drinkki -kirjassa (Tammi 2017) esitellään myös menneiden vuosikymmenten juomahittejä.

Uutuuskirjassa Suomalainen drinkki käydään läpi kotimaista drinkkihistoriaa jopa kolmensadan vuoden ajalta – punssista Paranoidiin. Kirjan ovat tehneet baarimestari Jarkko Issukka sekä yksi Kyrö Distilleryn perustajista, Mikko Koskinen

Mukana teoksessa on myös todelliset klassikot: muistatko sinä vielä legendaariset juomat, Sinisen enkelin ja Ampiaisen? 

Sininen enkeli

2 cl vodkaa
2 cl Parfait Amour -likööriä
Spriteä 
Jääpaloja

Lasi: Pitkä lasi
Koristeluun: Appelsiinia, kirsikka

Mittaa alkoholit pitkään lasiin ja täytä lasi jäillä. Pidennä juoma Spritellä ja sekoita lusikalla. Koristele.

Ampiainen

2 cl vodkaa
2 cl banaanilikööriä
Ginger alea
Jääpaloja

Lasi: Pitkä lasi
Koristeluun: Appelsiinia, kirsikka

Mittaa alkoholit pitkään lasiin ja täytä lasi jäillä. Pidennä juoma Ginger Alella ja sekoita lusikalla. Koristele.

Läjde: Suomalainen drinkki (Issukka & Koskinen, Tammi 2017)

***

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme