Mainos
Mainos

Nyt saa korkata luvan kanssa! Asiantuntijoilta synninpäästö oluen juomiselle

Hyviä uutisia oluen ystäville! Tuopillinen olutta päivässä saattaa tehdä hyvää sydämen terveydelle, kertoo tuore tutkimus.

Mediterranean Neurological Instituten tekemä tutkimus osoittaa, että kohtuullinen määrä olutta päivässä voi pienentää sydän- ja verisuonisairauksien riskiä jopa 25 prosentilla.

Tutkijat kävivät läpi yli 150 tutkimusta ja tulivat siihen johtopäätökseen, että kaksi annosta olutta päivässä miehillä ja yksi annos naisilla voi olla hyväksi sydän- ja verisuoniterveydelle. Tutkijoiden mukaan tällaiset määrät olutta eivät myöskään vaikuttaneet dementian, syövän tai muiden sairauksien riskiin.

Tutkijoiden havaitsema oluen vaikutus on samanlainen kuin viinillä. 

Tutkimustulosten perusteella näyttää siltä, että terveet aikuiset, jotka eivät ole erityisessä riskissä sairastua alkoholiin liittyviin syöpiin tai alkoholismiin, voivat jatkaa kohtuullista oluenkulutusta. Sen sijaan erilaisista sairauksista, kuten masennuksesta tai maksasairauksista kärsivien ei kannata käyttää alkoholia. 

Lähde: Telegraph


Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme