Mainos
Mainos

Oletko kokeillut? Chilin maku paranee yllättävällä niksillä

Chilin pinnassa olevan kalvon poistamisella voi helpottaa sekä hedelmän pilkkomista että parantaa sen makua.

Chilin sitkeä pintakalvo voi joskus vaikeuttaa hedelmän pilkkomista, vaikka käytössäsi olisi teräväkin veitsi. Suomen Chiliyhdityksen mukaan chilit voi käyttää pataruoissa kokonaisenakin, mutta tällöin on hyvä muistaa, että pintakalvo voi estää tulisuuden leviämisen ruokaan.

Jos siis kaipaat potkua ruokaasi, kannattaa pintakalvo joko poistaa tai antaa kokonaisen chilin hautua tarpeeksi pitkään.

Paranna chilin makua: Paahda ja poista kalvo!

Chilin sitkeä pintakalvo kannattaa poistaa jo senkin vuoksi, ettei ruokaan jää epämiellyttäviä kalvonpalasia. Jos chilin kuori on paksu, voidaan pintakalvo poistaa terävän veitsen avulla.

Toinen helppo tapa poistaa pintakalvo on paahtaa chilin pinta täysin mustaksi, joko grillivastuksen alla tai kaasuliekissä. Tämän jälkeen paahtuneet chilit siirretään muovipussiin tai peitetään muovilla. Puolen tunnin päästä sitkeä pintakalvo irtoaa helposti chilin pinnasta ja itse hedelmän makukin on parantunut osittaisen karamellisoitumisen ansiosta.

(MTV LIFESTYLE)

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme