Mainos
Mainos

Oliiviöljy jääkaappiin vai huoneenlämpöön? Näin suosittuja ruoka-aineita tulisi oikeasti säilyttää

Ketsuppisota jakoi käyttäjät selvästi kuppikuntiin, mutta joidenkin mausteiden suhteen säilytyslämpötila vaikuttaa oikeasti tuotteen käytettävyyteen.

Osa mausteista vaatii säilytyslämpötilojen suhteen tarkkuutta. Lue listasta, miten suosittuja ruoka-aineita tulisi säilyttää.

1. Ketsuppi

Ketsuppi säilyy huoneenlämmössäkin, mutta suositeltavaa on laittaa avattu ketsuppipurkki jääkaappiin. Varsinkin, jos kyseessä on säilöntäaineeton versio.

2. Salaatinkastike

Olipa kyseessä sitten majoneesi- tai öljypohjainen kastike, on avatun pullon paikka jääkaapissa. Huoneenlämmössä avatun pullon sisältö härskiintyy.

3. Hunaja

Hunajapurkki kannattaa jo käytännöllisyyssyistä pitää huoneenlämmössä. Kylmässä hunaja paksuuntuu ja kiteytyy nopeasti. Kylmässä kovettuneen hunajan saa pehmenemään nopeammin laittamalla purkin kuumaan veteen hetkeksi, mutta kätevintä ja täysin turvallista on säilyttää hunaja jääkaapin ulkopuolella.

4. Voi

Monelle tuskin tulee mieleen säilyttää voita tiskipöydällä pidempiä aikoja, mutta suurta haittaa siitä ei olisi. Suurin ongelma lienee liika kuumuus, joka sulattaa voin nestemäiseksi. Tarkemmat säilytysohjeet kannattaa tarkistaa pakkausmerkinnöistä.

5. Majoneesi

Vaikka majoneesi kaupan hyllyllä onkin huoneenlämmössä, täytyy purkki sen avaamisen jälkeen ehdottomasti säilyttää jääkaapissa. Yli kahdeksan tuntia huoneenlämmössä ollut majoneesi voi olla pilaantunut eikä sitä kannata enää käyttää.

6. Dijon-sinappi

Sinapin ystävän yksi rakkaimmista kavereista on tietysti ranskalainen dijon. Ja sinapin ystävän on paras pitää pullo jääkaappikylmässä, jos haluaa makujen säilyvän.

7. Chilikastike

Tuliset kastikkeet säilyvät huoneenlämmössä etikka- ja suolapitoisuuksiensa ansiosta avaamisen jälkeen parikin kuukautta. Käyttöikää voi kuitenkin jääkaappisäilytyksellä pidentää jopa puoleen vuoteen.

8. Soijakastike

Monen kotoa kuivakaapin uumenista löytyvä soijakastike kannattaa siirtää jääkaappiin, jossa avattu pullo säilyy käyttökelpoisena kaksikin vuotta.

9. Oliiviöljy

Säilytyslämpötila ei vaikuta oliiviöljyn säilyvyyteen. Avattu pullo on käyttökelpoinen suunnilleen vuoden avaamisen jälkeen. Mutta useimmat pitävät oliiviöljyn poissa jääkaapista siksi, että se maistuu paremmalta huoneenlämpöisenä.

***

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme