Mainos
Mainos

Olisitko arvannut? Tämä herkku äänestettiin suomalaisimmaksi ruokatuotteeksi!

Suomalaisen Työn Liitto teetti Sinivalkoinen jalanjälki -kampanjatutkimuksen, jossa selvitettiin suomalaisuutta parhaiten kuvaava elintarvike. Kyselyyn vastasi yhteensä 1677 eri-ikäistä suomalaista.

Kyselyssä nousivat esiin klassiset suomalaiset ruokaherkut, kuten poronkäristys, karjalanpiirakat, Fazerin sininen, mämmi, ruisleipä ja Sisu-pastillit.

Sinivalkoinen jalanjälki -kampanjan yhtenä tavoitteena on muistuttaa arjen jokapäiväisten ostopäätösten vaikutuksesta Suomen työllisyystilanteeseen.

– Ostamalla joka kuukausi 10 eurolla lisää suomalaisia tuotteita ja palveluita synnytetään Suomeen vuosittain 10 000 uutta työpaikkaa. Suomalaisen elintarviketeollisuuden merkitys Suomelle korostuu tässä vielä enemmän. Jos jokainen suomalainen ostaisi kuukausittain kymmenellä lisäeurolla suomalaisia elintarvikkeita, luotaisiin 15 000 uutta työpaikkaa, sanoo Suomalaisen Työn Liiton toimitusjohtajaTero Lausala.

Taloustutkimuksen toteuttama kysely tehtiin maaliskuussa 2014. Siihen vastasi 1677 kuluttajaa. Vastaajien ikä vaihteli aina 16 vuodesta 75 vuoteen.

Ykkönen voi yllättää

Kärkikymmenikossa oli mukana monia suomalaisia perinneherkkuja. Ykköseksi ylsi silti ylivoimaisesti ruisleipä. Peräti 24 prosenttia vastaajista piti ruisleipää suomalaisimpana elintarvikkeena. Fazerin sininen ja karjalanpiirakka olivat mukana kärkikolmikossa.

Top 10: suomalaisuutta parhaiten kuvaava elintarvike

1. Ruisleipä – 24 prosenttia vastauksista

2. Fazerin Sininen – 11 prosenttia vastauksista

3. Karjalanpiirakka – 10 prosenttia vastauksista

4. Elovena – 7 prosenttia vastauksista

5. Salmiakki – 7 prosenttia vastauksista

6. Mämmi – 6 prosenttia vastauksista

7. Karjalanpaisti – 4 prosenttia vastauksista

8. Kalakukko – 4 prosenttia vastauksista

9. Marjat – 4 prosenttia vastauksista

10. Poronkäristys – 4 prosenttia vastauksista

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme