Mainos
Mainos

Olisitko arvannut? Tätä kesäistä hedelmää myydään Suomessa enemmän kuin varhaisperunaa

Kesän odotetuinta herkkua, varhaisperunaa ostetaan K-ruokakaupoista 3,7 kiloa henkilöä kohden. Vesimelonia ostetaan perunaakin enemmän, lähes viisi kiloa henkilöä kohden. 

Keskon päivittäistavarakaupan asiantuntijoiden mukaan tämän kesän ruokatrendejä ovat savustus ja kasvisten grillaus. Tutuin vaihtoehto savustimeen on kala, mutta kalan lisäksi myös juustoja, kasviksia ja lihaa savustetaan.

Savustukseen sopivat samat lihat kuin muuhunkin grillaukseen, kasvikset puolestaan saavat savustuksesta uutta ytyä.

Suosituimmat kasvikset grilliin ovat maissi ja herkkusieni. Maissia syödään kesän aikana noin kilon verran henkilöä kohden ja herkkusientäkin noin 600 grammaa. Kesä näkyy myös esimerkiksi halloumin myynnissä, kysyntä nousee kesäaikaan. Halloumia ostetaan noin 420 grammaa per henkilö.

Varhaisperunaa myydään tasaisesti ympäri Suomen

Kesän odotetuimpia tuotteita ovat varhaisperunat ja mansikka. Keskikesän suosikkituotetta varhaisperunaa ostetaan melko tasaisesti ympäri Suomen, kesän aikana perunaa sujahtaa ostoskoreihin 3,7 kiloa henkilöä kohden. Eniten perunaa ostetaan eläkeläistalouksissa. Lapsiperheillä ostetuin varhaisperuna on kesällä valmiiksi pesty peruna. 

Mansikoita ostetaan muita maakuntia useammin ruokakaupasta Uudellamaalla ja Pohjanmaalla.

Lihaisat makkarat maistuvat

Makkaroista grillattavaksi valitaan nyt laadukkaita lihaisia ja mausteisia suomalaisia makkaroita. Lihan ja siipikarjan osalta luulliset tuotteet ovat tämän kesän hitti. Esimerkiksi luullista broileria ostetaan kesäkuukausien aikana keskimäärin 2,6 kiloa per henkilö.

Grilliin ostetaan kuitenkin eniten porsaan filee- ja kasslerpihvejä tai broilerin fileepihvejä. Myös suomalaiset luonnonkalat kokonaisina ja fileinä kasvattavat vuosi vuodelta suosiotaan.

– Kalatiskin ostetuin suomalainen luonnonkala on kesällä muikku, ruoanlaittajat suosivat esimerkiksi siikaa. Hintatietoinen valitsee kalatiskiltä edullisen silakan, kertoo tuoretuotteiden ostojohtaja Jyrki Karlsson.

Vesimeloni maistuu lapsiperheille

– Suomalaisen sadon ensimmäisiä eriä toki odotetaan ja niistä puhutaan. Hedelmissä ja vihanneksissa on paljon muitakin suosikkeja, joiden sato on kesällä parhaimmillaan. Esimerkiksi vesimelonin vuosimyynnistä 70 prosenttia tulee touko–elokuun aikana, kertoo Keskon päivittäistavarakaupan hedelmien ostopäällikkö Nanette Karttunen.

Eniten vesimelonia syödään lapsiperheissä. Vesimelonia syödään perunaakin enemmän, sitä suomalaiset popsivat kesällä lähes viisi kiloa.

Lähde: Kesko


Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme