Mainos
Mainos

Olutasiantuntija neuvoo: Tällainen olut sopii parhaiten kinkun seuraksi

Olut on oivallinen valinta niin kinkun kuin kalankin kumppaniksi. Olutasiantuntija opastaa, millainen olut sopii parhaiten joulupöytään.

Viini on joulupöydän klassikkovalinta, mutta kinkun ja laatikoiden kanssa kannattaa kokeilla myös monipuolisia oluita. Olutasiantuntija Anikó Lehtisen mukaan joulupöytään kannattaa valita vahvoja oluita, jotka tukevat parhaiten raskaiden jouluruokien makumaailmaa.

– Joulukinkulle tulee valita olut, joka on alkoholiprosentiltaan pikkuisen korkeampi kuin keskiolut, sillä joulukinkku on kuitenkin aika rasvaista. Rasva ja alkoholi toimivat hyvin yhteen, Lehtinen toteaa.

Sinappi ja katkerat olut eivät sovi yhteen

Makumaailmaltaan kinkun kaveriksi sopii hyvin tumma, maltainen ja hieman makea olut.

– Joulukinkulle sopii hyvin olut, joka ei ole liian paahteinen, vaan kestää hyvin kinkun suolaisuuden ja kirpeimmänkin sinapin.

Hyviä vaihtoehtoja ovat Lehtisen mukaan esimerkiksi tumma belgiale-tyyppinen olut, tumma lageri tai luostarityylinen leffe-olut.

Katkeria oluita kannattaa puolestaan välttää, sillä katkeruus ei aina toimi kinkun kanssa nautittavan sinapin kanssa yhteen. IPA- ja APA-oluet eivät siis ole parhaita joulukinkkuoluita. 

Kalapöytään kannattaa puolestaan valita vaalea vaihtoehto, kuten vaalea vehnäolut, vaalea lager tai pils-olut.

Tee vaikutus joulupöydässä ja opettele oluen oikea kaatotekniikka. 


Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme