Mainos
Mainos

Oluthyllylle, mars! Tämä on erinomainen palautusjuoma urheilusuorituksen jälkeen

Alkoholiton olut sisältää samoja terveellisiä ainesosia kuin tavallinen olut. Se myös nesteyttää tehokkaasti urheilusuorituksen jälkeen.

Makuja.fi uutisoi viime viikolla oluen myönteisistä terveysvaikutuksista. Tutkimusten mukaan kohtuullisesti olutta tai muuta alkoholipitoista juomaa kuluttavilla saattaa olla pienempi riski sairastua sydän- ja verisuonisairauksiin, tyypin 2 diabetekseen ja dementiaan.

Professori Arne Astrupin mukaan myös alkoholiton olut on terveellistä.

Vain osa oluen myönteisistä terveysvaikutuksista tulee alkoholista. Osa positiviisista vaikutuksista tulee sen raaka-aineista ja valmistusprosessista.

– Oluesta saa jonkin verran B-vitamiineja, mineraaleja, polyfenoleita ja kuitua, sanoo Astrup, joka toimii ravitsemuksen ja liikunnan ja urheilun osaston johtajana Kööpenhaminan yliopistossa.

Alkoholiton olut saattaa vaikuttaa myönteisesti myös unenlaatuun, stressin vähenemiseen ja sydän- ja verisuonitauteihin. Tutkimusta aiheesta tarvitaan kuitenkin vielä lisää.

Olut on suomalaistutkimuksen mukaan myös mainio palautusjuoma. Alkoholiton ja ykkösolut sopii erityisen hyvin nesteyttämiseen urheilusuorituksen jälkeen.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme