Mainos
Mainos

Opiskelujen aloittaminen lihottaa keskimäärin 5 kiloa – tässä syy

Yhdysvalloissa opiskelijat lihovat keskimäärin 5 kilogrammaa lähdettyään opiskelemaan.

Vermontin yliopistossa vuosina 2011–2016 tehdyssä tutkimuksessa selvisi, että opiskeluaika lihottaa nuoria. Aloitettuaan opiskelut opiskelijoiden ruokavalio usein muuttuu, liikunta vähenee ja alkoholinkulutus nousee. Keskimäärin opiskelijoille kertyi opiskeluajan aikana 5 kilogrammaa lisää.

Tutkijat Vermontin yliopistosta seurasivat 117 opiskelijaa ja heidän painoansa opiskeluiden alusta opiskeluiden loppuun. Ennen opiskeluiden aloittamista opiskelijoiden paino oli keskimäärin 67 kilogrammaa ja opiskeluiden lopussa keskimäärin 72 kilogrammaa.

Painonnousun takana monilla oli se, etteivät he syöneet läheskään päiväsuositusten mukaisesti kasviksia, käyttivät runsaasti alkoholia, eivätkä liikkuneet tarpeeksi. Ruokatottumukset muuttuvat usein silloin, kun nuoret muuttavat pois kotoa ja alkavat syödä enemmän muun muassa roskaruokaa.  

Tutkijat ovat huolissaan näistä tuloksista, sillä painonnousu ja huonot liikunta- sekä ruokailutottumukset voivat aiheuttaa monenlaisia ongelmia. Nuoruusajan lihavuus voi johtaa moniin erilaisiin terveysongelmiin tulevaisuudessa. Lihavuus altistaa muun muassa kohonneelle verenpaineelle ja aikuisiän diabetekselle.

Opiskelijat saivat keskimäärin noin kolmanneksen kaikista kertyneistä kiloista ensimmäisen opiskeluvuoden aikana. Vaikka painonnousu oli suurinta ensimmäisenä vuonna, painoa kertyi myös muina opiskeluvuosina. Tutkijoiden mielestä saadut tulokset ovat tärkeitä liikalihavuuden pois kitkemisessä.

Lähde: Dailymail

***


Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme