Mainos
Mainos

Osaatko pyörittää täydellisen jäätelöpallon? Näin onnistut!

Kesällä jäätelö on monen suomalaisen herkkua. Tiedätkö, millainen on täydellinen jäätelöpallo ja miten se pyöräytetään?

Täydellinen jäätelöpallo on pyöreä, sopivan kokoinen, eikä hajoa käsiin kesken nautinnon. Ennen kaikkea se on taivaallisen maukas kesäpäivän pelastaja. Näin teet kotonakin täydellisen pyöreitä jäätelöpalloja. 

1. Pidä jäätelökauhasta kiinni kuin mopon kahvasta

Tartu jäätelökauhaan tukevalla otteella niin, että kauha on vaakasuorassa itseesi nähden. Muista pitää ranne suorana.

Upota kauha noin puolen sentin syvyyteen jäätelöön. Vedä kauhaa itseäsi kohti. Jäätelöstä muodostuu nauhaa, joka kiertyy kauhassa palloksi. Käännä jäätelöpallo, niin saat toisella vedolla jäätelöpallolle kauniin ulkopinnan. Kun olet tehnyt pallon oikein, kauhan jäljet näkyvät pitkinä urina jäätelön pinnassa.

2. Liian kylmä jäätelö tekee pyörittämisestä voimalajin

Myös jäätelön lämpötilan merkitys on suuri. Kioskeissa myytävän jäätelön myyntilämpötila on pallotteluun juuri sopiva. Kotona jäätelöpakkauksen voi laittaa hetkeksi eli noin 10–15 minuutiksi jääkaappiin, siellä jäätelö pehmenee tasaisesti ja pallottelu helpottuu.

Helpoiten saat pallon -14–18-asteisesta jäätelöstä. Jos jäätelö on liian kylmää, ei herkusta saa palloja ja pyörittämisestä tulee helposti voimalaji.

3. Kuivalla kauhalla onnistut parhaiten

Jos palloa pyörittää märällä kauhalla, seuraavalla kerralla suuhun saa jäätelön mukana epämiellyttäviä jäähileitä. Kun kauhaan tarttuu jäätelöä, on se merkki liian kylmästä kauhasta. Jos kauhaan on tarttunut jäätelöä, huuhtele kauha lämpimän juoksevan veden alla ja kuivaa se ennen käyttöä.

Vinkit täydellisen jäätelöpallon pyörittämiseen antoi Suomen Nestlén JäätelöAkatemian rehtori Armi Liljeroos-Räsänen.

Lähde: Nestle


Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme