Mainos
Mainos

Pahinta, mitä voit tehdä kahville: Ethän ikinä säilytä avattua pakettia näin?

Missä avattu kahvipaketti tulisi oikeasti säilyttää? Kahvin makuun vaikuttaa oikeaoppisen valmistustavan lisäksi myös sen säilytystapa. 

Kahvin makuun ja laatuun voi vaikuttaa monella kotikonstilla. Jos haluat nauttia suodatinkahvisi ilman makuvirheitä, kannattaa kiinnittää huomiota sekä kahvin valmistukseen että kahvipaketin säilytykseen.

Älä kaada kahvia säilytysrasiaan

Pauligin mukaan kahvi säilyy parhaiten omassa pakkauksessaan kuivassa ja valolta suojatussa paikassa. Jos haluat laittaa kahvin säilytysrasiaan, siirrä se sinne pusseineen. Jos kaadat kahvin suoraan säilytysrasiaan, purkin reunoille jää muhimaan vanhaa kahvirasvaa, joka tarttuu uuteen kahviin.

Pahin paikka kahville: Uunin viereinen kaappi

Kahvin säilytyspurkki tulee sulkea tiiviisti, sillä ilma, valo ja lämpö ovat kahvin pahimmat viholliset. Moni säilyttää kotona kahvia uuniviereisessä keittiökaapissa. Tämä on pahin mahdollinen säilytyspaikka, sillä uunista hohkaava lämpö pilaa helposti kahvin laadun sekä aromit.

Jääkaapissa vai huoneenlämmössä?

Avatun kahvipaketin aromit ovat parhaimmillaan noin viikon ajan. Jääkaapissa kahvi säilyy pidempään tuoreena, kun pakkaus on tiiviisti suljettuna säilytysrasiassa. Nyrkkisääntönä voisi pitää, että jos säilytät avattua kahvipakettia yli viikon, se kannattaa säilöä ilmatiiviisti jääkaappiin. Kahvin säilytysrasian tulee olla jääkaapissa todella tiivis, sillä muuten kahviin voi tarttua vieraita makuja muista elintarvikkeista.

***

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme