Mainos
Mainos

Paikkakunta vaikuttaa suomalaisten olutmakuun – trendijuomat käyvät parhaiten kaupaksi suurissa kaupungeissa

Trendikkäät pienpanimo-oluet tekevät Suomessa hyvin kauppansa. Eri puolilla Suomea on kuitenkin eroja siinä, kuinka hyvin trendijuomat käyvät kaupaksi.

Keskon ja S-ryhmän edustajat kertoivat Makuja.fille, että Suomessa pienpanimo- ja erikoisoluita ostetaan eniten Uudellamaalla, Varsinais-Suomessa, Keski-Suomessa ja Pirkanmaalla.

Pienpanimo-oluet maistuvat Suomen suurimmissa kaupungeissa

Tällä hetkellä suurissa kaupungeissa trendikkään oluet tekevät paremmin kauppansa kuin pienemmissä kaupungeissa. Trendin odotetaan kuitenkin rantautuvan pian myös pienempiin kaupunkeihin.

– Etenkin isoissa kaupungeissa, kuten Helsingissä, Turussa, Jyväskylässä, Tampereella ja Oulussa erikoisoluita ostetaan paljon. Kauppojen valikoimassa saattaa olla satojakin pienten panimoiden erikoisoluita. Suurinta myynninkehitys on kuitenkin tällä hetkellä pienemmissä kaupungeissa ja maaseudulla, Keskon päivittäistavarakaupan virvoitus- ja panimotuotteista vastaava ostopäällikkö Taina Ellimäki toteaa.

Yksi syy pienpanimo-oluiden suosion kasvuun on S-ryhmän edustajan mukaan se, että paikkakuntien omia paikallisoluita ostetaan mielellään.

– Pienpanimo-oluiden suosio on kasvanut koko Suomessa. Lähes jokaisella paikkakunnalla on jo oma paikallisoluensa. Suurinta niiden suosio on kuitenkin suurissa kaupungeissa ja kasvukeskuksissa ympäri maata, SOK:n valikoimapäällikkö Kari Häsä kertoo.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme