Mainos
Mainos

Paljastus: Suosittu suklaa sisältää samaa kemikaalia kuin oksennus

Oletko sinä huomannut amerikkalaissuklaissa outoa sivumakua?

Amerikkalainen suklaa tunnetaan omanlaisesta makumaailmastaan. Suklaa eroaa selkeästi maultaan esimerkiksi belgialaisesta, sveitsiläisestä tai vaikka suomalaisesta suklaasta.

Moni onkin huomannut esimerkiksi amerikkalaisessa Hershey’s-suklaassa erityisen sivumaun. Jotkut pitävät siitä, toisien mielestä se on kammottava ja tuo mieleen lähinnä oksennuksen.

Daily Mail kertoo, että Hersey’s-suklaata inhoavat eivät itse asiassa ole kaukana totuudesta. Daily Mailin mukaan suklaa nimittäin sisältää samaa kemikaalia, mitä löytyy myös parmesaanijuustosta – sekä oksennuksesta.

Oksennuksen sivumaku tulee maidon käsittelyprosessissa

Asiantuntijat uskovat, että jotkut suklaafirmat käsittelevät maidon prosessissa nimeltään kontrolloitu lipolyysi. Prosessi hajottaa maidon rasvahapot ja tuottaa samalla voihappoa, eli samaa kemikaalia, joka antaa oksennukselle sen tunnetun tuoksahduksen ja pisteliään maun.

Hershey’s ei ole julkisesti myöntänyt asiaa, mutta suklaa-asiantuntijoiden mukaan on selvää, että yhtiö valmistaa suklaata tavalla, joka tuottaa tätä kemikaalia. Monet muut amerikkalaiset suklaavalmistajat lisäävät asiantuntijoiden mukaan kemikaalia suoraan suklaaseen jäljitelläkseen Hershey’s-suklaan tunnettua makua. 

Lähde: Daily Mail

***

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme