Mainos
Mainos

Panosta aamupalaan – valmista kahvi uudella tavalla!

Kahvi on monelle äärimmäisen tärkeä osa aamua. Aamukahvistakin voi kuitenkin saada entistä enemmän irti, jos sen valmistamiseen panostaa hieman entistä enemmän.

Valmista tavallisen aamukahvin sijaan herkullinen frappe

Frappe on Välimeren maista tuttu kylmä kahvijuoma, joka on vihdoin löytänyt tiensä myös Euroopan pohjoisosien kahviloiden valikoimiin. Ruokabloggaaja Hellapoliisi eli Kati Jaakonen vinkkaa kokeilemaan tätä kahviloista tuttua juomaa myös kotioloissa – vaikkapa arkiaamun piristykseksi.

– Alkuperäiset juomat eivät ole kovin makeita. Tämä versio on hieman makeampi. Sokerin määrää säätämällä saat juuri omaan makuusi sopivan juoman, Hellapoliisi kertoo.

Frappe on Välimeren maista tuttu kylmä kahvijuoma, joka on vihdoin löytänyt tiensä myös Euroopan pohjoisosien kahviloiden valikoimiin.

1 annos

1 dl kylmää vettä

2 tl murukahvia

1–2 rkl sokeria

1 dl maitoa

5 jääpalaa

(1 pallo/viipale jäätelöä)

Juomalasin reunalle

  • lakukastiketta tai toffeekastiketta

Pinnalle

  • kermavaahtoa
  • koristerakeita
  • marenkia

Valmistusohje

Mittaa kylmä vesi, murukahvi, sokeri, maito, jääpalat ja jäätelö tehosekoittimeen ja pyöräytä tasaiseksi juomaksi.

Valuta ison juomalasin reunalle laku- tai toffeekastiketta ja kaada juoma joukkoon.

Koristele juoma sokerilla ja vaniljasokerilla maustetulla kermavaahdolla.

Ripottele pinnalle koristerakeita ja murustettua marenkia.

 Nauti heti!

 



Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme