Mainos
Mainos

Parasta kotiruokaa juuri nyt: Milloin söit viimeksi tämän rapeaksi leivitetyn klassikkoleikkeen?

Kinkku-juustotäytteinen sveitsinleike eli cordon bleu on kotiruokaa parhaimmillaan!

Milloin sinä olet syönyt viimeksi rapeaksi leivitetyn sveitsinleikkeen eli cordon bleun? Tämä ravintoloista tuttu ruokalaji on helppo valmistaa myös kotona. 

Cordon bleu on klassikkoruoka, joka valmistetaan perinteisesti porsaan- tai vasikanlihasta, mutta usein ruokalajia näkee tarjoiltavan myös broileriversiona. Päätä itse, mitä lihaa haluat käyttää!

Kokeile reseptiä:

Sveitsinleike valmistuu vasikansisäpaistista tai ohueksi nuijitusta porsaanlihasta. Leikkeen lisukkeeksi sopivat hyvin keitetyt herneet ja kokonaisuus kruunataan sinapilla maustetulla, kotitekoisella perunamuusilla.

Ainekset

  • 4 viipaletta vasikansisäpaistia tai possua ohueksi nuijittuna
  • 50 g savukinkkua
  • 4 isoa viipaletta emmentaljuustoa
  • suolaa ja valkopippuria
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 2 kananmunaa
  • 2 rkl vettä
  • 3 dl korppujauhoja
  • rypsiöljyä ja voita paistamiseen
  • sitruunalohkoja koristeeksi

Valmistusohje

Mausta leikkeet kevyesti suolalla ja valkopippurilla. Aseta päälle muutama siivu savukinkkua ja emmentaljuustoa. Taita leike taskuksi.

Riko munien rakenne haarukalla. Sekoita joukkoon kaksi ruokalusikallista kylmää vettä. Pyöräytä leikkeet ensin vehnäjauhoissa, sitten munissa ja viimeiseksi korppujauhoissa.

Paista leikkeet pannulla öljyn ja voin seoksessa kauniin kullanruskeiksi, noin neljä minuttiia kummaltakin puolelta. Jos käytät porsaan lihaa, loppukypsennä leikkeet uunissa 180 asteessa noin kahdeksan minuuttia.

Koristele leike lopuksi sitruunanlohkolla.

Leikkeen lisukkeeksi sopivat hyvin voilla maustetut keitetyt herneet sekä

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme