Mainos
Mainos

Parempi olo hetkessä! 10 ruokaa, joita kannattaa syödä krapulassa

Liiallisen juhlimisen tuloksien ei tarvitse näkyä seuraavana päivänä.

Päänsärky ja pahoinvointi ovat ikäviä krapulan oireita, mutta muutamalla vinkillä krapulalta voi parhaimmillaan välttyä kokonaan vain syömällä oikein.

Huffington Post jakoi parhaat vinkit, joilla voi estää huonovointisuuden juhlien jälkeisenä päivänä. Tiede ei välttämättä tue aivan jokaista väitettä, mutta kukaan ei voi kieltää, etteivätkö ne vähintäänkin helpota oloa.

  1. Vesi. Alkoholi on tunnetusti diureetti, joka kuivattaa elimistöä. Vesi onkin loistava helpotus!
  2. Kananmunat. Loistavan proteiininlähteen lisäksi kananmunat yleensä maistuvat juhlan jälkeisenä aamuna.
  3. Kookosvesi. Jotkut uskovat kookosveden sisältämien ravintoaineiden olevan paras tapa nesteyttää kehoa krapulassa. Maku saattaa nimittäin helpottaa nesteen juontia.
  4. Banaanit. Usko tai älä, banaanien sisältämä kalium toimii loistavana palauttavana välipalana pitkäksi venyneen illan jälkeen.
  5. Keitto. Höyryävä keittoannos ei toimi ainoastaan flunssapotilaan parantamiseen, mutta auttaa myös krapulaan. Kevyt ruoka myös menee yleensä alas helposti ja sisältää paljon kaivattuja ravintoaineita.
  6. Kahvi. Kofeiini piristää väsymyksen keskellä. Kahvi ei kuitenkaan ole vatsaystävällisin juoma heti herättyä, joten kahvia kannattaa nauttia vasta myöhemmin päivällä.
  7. Sitruuna- tai minttutee. Rauhoittava tee auttaa kierroksilla käyvään vatsaan. Tee auttaa myös nesteyttämään kehoa.
  8. Suolakurkkupurkin neste. Moni saattaa voida pahoin pelkästä ajatuksesta, mutta toiset uskovat vakaasti suolaisen liemen parantavan huonon olon hetkessä.
  9. Paahtoleipää hunajalla. Jotkut uskovat näinkin erikoisen makuyhdistelmän toimivan tehokkaasti krapulassa.
  10. Kaurapuuro. Kaura sisältää paljon B-vitamiinia ja kuitua, joiden uskotaan parantavan krapulan. Joukkoon voi hyvin lisätä muitakin loistavia ainesosia, kuten banaania tai hunajaa.

 

***


Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme