Mainos
Mainos

Pasin hurja ja hulvaton ihmiskoe: Aikoo syödä 28 kiloa mämmiä – ”Verta, pieruja ja kyyneleitä”

Juha ”Mietaa” Mieto on saanut todellisen haastajan: Nokialainen Pasi aikoo ahmia mämmiä pääsiäisen aikana 48 000 kilokalorin edestä.

– Yritän tehdä juhamiedot ja syödä pääsiäisen aikaan 40 rovehellista mämmiä. Ihmiskoe alkaa 25.3. ja päättyy 17.4. Mainittakoon, etten edes pidä mämmistä, Pasi ”Darwin” Sorjonen kuvailee haastettaan Mieto ihmiskoe -ryhmän sivuilla.

Voit seurata Pasin ihmiskoetta Facebook-ryhmässä Mieto ihmiskoe.

Ryhmään lataamallaan videolla Pasi kertoo lisää tavoitteestaan: 40 ropposta mämmiä, 28 kiloa ja 48 000 kilokaloria 24 päivässä eli kolmessa ja puolessa viikossa.

– Verta, pieruja ja kyyneleitä. Matka viimeisille äärirajoille, jonne on aikaisemmin hiihtänyt vain Juha Mieto.

"Kakka, rasvaus, rove, kuolema"

Tällä hetkellä haaste näyttäisi sujuvan erinomaisesti. Pasi kertoo Facebookissa syöneensä jo 21 ropposta ja haastetta on jäljellä vielä 11 päivää. Mämmin ahmiminen on kuitenkin aiheuttanut omat haasteensa ruoansulatukselle. Pasi raportoi edesottamuksiaan Facebookissa hulvattomaan tyyliin:

– 17/40. Ring of fire. Alkaa tuntua oikeasti aika tukalalta. Helpon lauantain jälkeen peräreikää alkoi poltella niin ettei Bepanthenistakaan ollut juuri apuja. Makasin sohvalla ja meditoin. Ilmeisesti en ollut muistanut juodakaan tarpeeksi, oli kuiva olo. Korjasin vissyllä, josta ravistelin hiilihappoja vähemmäksi. Sitten juostiinkin kusella. Viime yönä heräsin siihen, kun mämmihapot tunkivat ylös ruokatorveen. Närästyslääke auttoi. Kukaan ei toki väittänytkään, että tämä olisi helppoa. Jos olisi, niin tätähän tekisivät kaikki. Tai sitten ei.

– 18/40. Birth, school, Metallica, death? Ei sinne päinkään. Elämäni kulkee nykyään seuraavaa latua: kakka, rasvaus, rove, kuolema. Ja se toistuu ja toistuu. Lohdutukseksi huomasin, että olen niin hyvin edellä aikataulussa, että voin pitää tässä loppuaikana peräti kuusi (6) yhden roveen päivää! Se jättää jopa pientä taktikoinnin varaa. Epäilen silti, että tästä tulee elämäni pisimmät kaksi viikkoa. Jo nyt tuntuu, että olen lapioinut tätä jäykkää kuolemaa ikuisuuden.

– 21/40. Ventti. Tänään on yhden roveen päivä. Heräsin yöllä närästykseen ja istuntojakin kertyi parit jo ennen aamukahvia. Vaan mikäpäs töryytellessä, kun vaimo toi apteekista Linolan suojaavaa balsamia Bepanthenin rinnalla käytettäväksi. Tässä alkaa olla käytössä enemmän voiteita mitä Suomen hiihtomaajoukkueella oli Seefeldissä 1985. Pääasia, että luisto ja pito ovat hyvässä balanssissa

Pasi joi nuorena 408 tölkkiä olutta 24 päivässä

Pasi kertoo MTV:lle idean lähteneen puhtaasti Juha Miedosta. Mies on jo useamman vuoden naureskellut lehtien otsikoille Mietaan mämmiurakasta. Pasi päätti kokeilla samaa, vaikka ei itse edes pidä mämmistä.

– Viimeisen kymmenen vuoden aikana olen syönyt ehkä lautasellisen mämmiä. Asenteeni mämmiä kohtaan on pysynyt tämän kokeen aikana melko neutraalina. Kun haaste on ohi, ei minulla varmasti ole enää hinkua syödä mämmiä, Pasi nauraa.

Pasin tavoitteena ei ole rikkoa Mietaan ennätystä. Hän kertoo egolleensa riittävän, jos pystyy olemaan Suomen toiseksi kovin mämminsyöjä. Miten Pasin lähipiirissä sitten on suhtauduttu miehen mämmimaratoniin?

– Vaimon kanssa käytiin ensin vähän neuvotteluja, mutta onneksi hän on jo tottunut näihin tempauksiin 25 avioliittovuoden aikana. Olen aiemmin haastanut itseäni syömällä muun muassa Pizzeria Napolin fantasiapizzat aakkosjärjestyksessä läpi. Lisäksi olen nuorena juonut 408 tölkkiä olutta 24 päivässä.

Oluthaasteeseen Pasi ei enää lähtisi uudestaan, sillä hän kertoo lopettaneensa alkoholinkäytön.

Pierujen pidättelyä avokonttorissa

Juha Mieto kertoi haastattelussa, ettei mämmin syöminen aiheuta ilmavaivoja. Tähän väitteeseen Pasi ei voi yhtyä.

– En voi kompata. Olen käynyt parhaimmillaan 9 kertaa vessassa päivän aikana. Olen kuitenkin saanut töissä hyvin pidäteltyä ilmavaivoja, mikä on ihan hyvä, koska olen avokonttorissa töissä, Pasi nauraa.

Puhelun päätteeksi Pasi lähti syömään mämmiropposta numero 22. Voit seurata Pasin ihmiskoetta Facebook-ryhmässä Mieto ihmiskoe.

 

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme