Mainos
Mainos

Pekoni ei olekaan samanlaista kaikkialla – lue mielenkiintoiset faktat!

Tiesitkö, että kaikkialla maailmassa pekoni ei ole samanlaista?

HK:n lihavalmisteiden ja leivänpäällisten kategoriapäällikkö Marika Rikkonen kertoo, että maailmalla pekonina pidetään toisistaan poikkeavia lihavalmisteita. 

– Maailmalla pekoni esiintyy eri maissa vähän eri tavoilla, Rikkonen toteaa.

Englantilainen pekoni

Englantilainen pekoni valmistetaan sekä fileestä että kyljestä. Siivut ovat erityisen paksuja.

Amerikkalainen pekoni

Amerikanpekoni on englantilaista versiota ohuempaa. Toisin kuin englantilainen versio, se valmistetaan porsaan kyljestä.

Saksalainen pekoni

Saksalaiset pitävät suolatusta ja savustetusta pekonista. Tavallisesti saksalaista pekonia ei kypsennetä tavalliseen tapaan, vaan se nautitaan ilmakuivattuna.

Kiinalainen pekoni

Kiinalaiset marinoivat ja maustavat pekonia varten kyljen soijakastikkeilla sekä mausteilla ja lisäävät joukkoon myös ruskeaa sokeria. Pitkään ilmakuivaamalla syntyy vähän tiivimpää pekonia, joka käytetään kiinalaisessa keittiössä monipuolisesti

Ranskalainen pekoni

Pekonin ranskalainen ilmentymä on lardon-tyyppinen pekoni, jota on totuttu käyttämään suikaleiden muodossa. Ranskalaiset käyttävät pekoniaan esimerkiksi erilaisissa salaateissa ja quiche-tyyppisissä piiraissa.

Italialainen pekoni

Italiassa herkutellaan tyypillisesti pancetta-tyylisellä pekonilla. Italialaista pekonia ei perinteisesti savusteta. Oikeaoppisesti valmistettuun pasta carbonaraan kuuluu käyttää tällaista perinteistä pekonia

Kanadalainen pekoni

Kanadalaisille tyypillinen pekoni poikkeaa erityisen paljon muiden maiden pekoneista, sillä kanadalaiset pitävät siitä, että pekonin rasvaosa on putsattu kokonaan pois. Kanadalainen pekoni on oikeasti siis puhtaasti filettä.


Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme