Mainos
Mainos

”Pelkkä nimi pelottaa puolet ostajista” – miksi suomalaiset eivät uskalla ostaa tätä herkkua?

Onko mukaasi tarttunut tänä kesänä raakamakkaraa? Moni suomalainen vastaa tähän kysymykseen "ei", ja huippukokki uskoo tämän johtuvan siitä, että tuotteen nimi koetaan tietyllä tapaa pelottavana.

Grillimaisteri-kiertueella useampana kesänä mukana ollut huippukokki Henrik "Roope" Rehbinder harmittelee sitä, että suomalaiset eivät ole vielä oppineet hyödyntämään raakamakkaraa. Hän uskoo, että syy tähän piilee makkaralle vakiintuneessa nimessa.

– Jo pelkkä nimi "raakamakkara" pelottaa puolet ostajista. Ihmiset ajattelevat, että se on raakaa lihaa, että mitenköhän tässä käy, Rehbinder kertoo.

– Raakamakkaroissa – niin kuin kanassakin – on se, että ne pitää saada aina kypsäksi, mutta niitä ei saa ylikypsentää. Siksi raakamakkaroissa on aina vähän sellainen pieni jännitysmomentti, Rehbinder toteaa.

Mistä tietää, että raakamakkara on kypsä?

Huippukokilla on takuuvarma keino sen varmistamiseksi, että raakamakkara on tarjoiluvaiheessa kypsä. Huomio kannattaa asiantuntijan mukaan kiinnittää paiston aikana raaka-aineen väriin.

– Helpointa on halkaista makkara. Kypsyyden näkee heti siitä, että makkaramassa muuttaa väriä kypsyessään, Rehbinder kertoo.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme